Transparent
Inloggen
Sluiten

Lasse Schöne: 'Tegen Real Madrid laten zien dat ik een vrij behoorlijk niveau kan halen'

23 februari 2019 08:28 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Lasse Schöne: "Tegen Real Madrid laten zien dat ik een vrij behoorlijk niveau kan halen"; image source: Pro Shots

Lasse Schöne geeft in gesprek met De Telegraaf aan de kritiek dat hij te traag, te oud en niet geschikt zou zijn voor topwedstrijden niet begrijpt. "Ik denk dat ik tegen Real Madrid heb laten zien dat ik een vrij behoorlijk niveau kan halen", aldus Schöne. "Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld. Maar ik snap de discussie niet zo, want ik ben nóóit een snelle speler geweest, maar wel een snelle denker. Het is nooit leuk om negatieve dingen te horen, maar het hoort erbij."

De middenvelder kan zich niet vinden in de stelling dat Ajax dit seizoen een mentaal probleem heeft. "Het is makkelijk om dat te zeggen als je van Heracles verliest en kansloos bent bij Feyenoord, maar twee keer gelijkspeelt tegen Bayern München en een goede wedstrijd speelt tegen Real Madrid. Als je zo door het ijs zakt en zo piekt, zou je het op het mentale kunnen gooien", zo geeft hij aan. "We gaan écht niet wedstrijden in met het idee ’laten we eens een paar procenten minder geven’. Het mag niet, maar het overkomt alle grote clubs. Voor mij is het iets ongrijpbaars."

Wel kan Schöne zich vinden in de stelling dat PSV de grote favoriet is voor de landstitel. "Als je me deze stelling vóór het seizoen had voorgelegd, had ik – met de kwaliteiten die wij hebben – ’oneens’ gezegd. Maar nu … PSV staat vier punten voor en heeft voor de winterstop laten zien heel zakelijk te kunnen zijn. Dus zeg maar ’eens’", reageert hij daarop. "Dat neemt niet weg dat ik nog hartstikke in ons kampioenschap geloof. Als we de titel niet pakken, was het gezien onze selectie dit seizoen niet goed genoeg."

De Deen vindt dat hij in zijn jaren bij Ajax sowieso meer titels had moeten pakken. "We hebben de Europa League-finale tegen Manchester United verloren, maar de kampioenswedstrijd bij De Graafschap in 2016 doet me veel en veel meer pijn. Ik kan er nog steeds maar moeilijk mee leven dat we het daar zo hebben vergooid", aldus Schöne.




Tags

schone madrid stelling bayern denker feyenoord gelijkspeelt graafschap heracles kampioenswedstrijd landstitel oneens ongrijpbaars piekt procenten telegraaf titel vergooid voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ikke ikke ikke.
Het is een teamsport Schöne.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Het artikel ging specifiek over Schöne, niet over Ajax.
+1/-0

5 jaar geleden
Als Lasse nou gewoon realistisch is dan geeft hij volgend jaar zijn basisplaats aan iemand anders. Ik heb het inmiddels op het middenveld te vaak fout zien gaan om hem nog een basisplaats te gunnen. Ik bedoel het is gewoon te zien dat Lasse de jongste niet meer is. Hetzelfde met bijvoorbeeld Klaas Jan Huntelaar. De jaren gaan gewoon tellen.
Ik zie in Schöne dan ook de ideale techniek trainer!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos