Transparent
Inloggen
Sluiten

Adriaan Visser: 'Duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken'

22 februari 2019 13:28 - PEC Zwolle
Foto: Pro Shots

Adriaan Visser: "Duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken"; image source: Pro Shots

Op de officiële website van PEC Zwolle heeft voorzitter Adriaan Visser meer uitleg gegeven over hoe de beslissing om het duel tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen naar woensdag 13 maart tot stand is gekomen. "Voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Real Madrid heeft de KNVB contact met de club gezocht. Op vrijdag 8 februari werd ons gevraagd of wij het een eventuele optie zouden vinden de ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat (lees: winst of gelijkspel) van de Amsterdammers in de Champions League", zo geeft Visser aan. "We hebben toen aangegeven naar de KNVB, dat wij ongeacht het resultaat niet voornemens waren mee te werken aan deze tweede verplaatsing."

De kous leek daarmee af te zijn voor PEC Zwolle toen Ajax in eigen huis verloor van Real Madrid. "Na contact van onze kant met de KNVB werd dat bevestigd. Totdat wij afgelopen maandag te horen kregen, dat Ajax ondanks het uitblijven van een goed resultaat alsnog het verzoek had ingediend bij de KNVB tot verplaatsing van de wedstrijd", aldus Visser. "Dezelfde middag nog ging de UEFA akkoord en woensdag volgde de gemeente Amsterdam. De wijziging werd PEC Zwolle medegedeeld, alsof onze club geen partij is in deze. Alsof wij het ons allemaal maar moesten laten gebeuren."

De algemeen directeur is dan ook totaal niet te spreken over de beslissing van de KNVB. "in de nieuwe situatie speelt ons team na de wedstrijd van aankomend weekend twee weken geen competitieduel om vervolgens, en in tegenstelling tot onze concurrenten, drie wedstrijden in acht dagen te moeten voetballen", zegt hij daarover. "Voor PEC Zwolle, dat de beschikking heeft over een selectie die aanmerkelijk kleiner is dan die van Ajax, zorgt de wijziging voor een onverantwoorde verzwaring van de competitie ten opzichte van onze concurrenten die hier geen last van hebben. Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken."

PEC Zwolle heeft inmiddels via brief dringend verzocht om de beslissing terug te draaien en het duel op zaterdag 2 maart te laten plaats vinden. "Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan", aldus Visser.

Meer op PEC Zwolle




Tags

knvb pec visser adriaan competitievervalsing duidelijker madrid aanmerkelijk baan brief coefficienten gemeente kous medegedeeld ontmoeting onverantwoorde uefa verzwaring

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Je speelt zelf op kunstgras, dus praat alsjeblieft niet over competitievervalsing, dropneus. En straks vrolijk je handje ophouden als Ajax ver komt in Europa om je bonus binnen te harken.
+8/-0

5 jaar geleden
Het lijkt me begrijpelijk dat PEC hier niet blij mee is, maar hoezo is het argument van de UEFA-coëfficiënten nu van de baan? Dat was eerder zo geweest als Suikerpis Salzburg gisteren had verloren. Nu kan Nederland bij winst van Ajax in Madrid weer over Oostenrijk heen (en hopen dat Napoli een beetje scherp is in de achtste finale van de EL).
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Als de wedstrijd niet wordt verplaatst dan speelt Ajax 3 wedstrijden in 7 dagen. Waarvan 1 halve finale beker en 1 CL en PEC tussendoor. Dan zullen ze aan de CL niet bepaald uitgerust starten. In het belang van het NL'se voetbal moet die wedstrijd wat mij betreft toch worden uitgesteld. Jammer voor PEC en sneu voor de supporters dat 1 van hun topthuiswedstrijden(correctie, is voor hun een uitwedstrijd dus niet zeuren) op een woensdag moet worden afgewerkt. Wat voor mij ook mee weegt is dat clubs zoals PEC de mogelijkheid hebben tot Europees voetbal met dank aan maar 2 clubs in NL. Ajax en PSV. Beetje geven en nemen dus….
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Adriaan Visser: 'Duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken'. Doping, gokken op je eigen wedstrijden, gehuurde spelers niet opstellen, omkoping, kunstgras. Hier heb een aantal voorbeelden Adriaantje.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Ik wel, naast de argumenten van bolt thrower: Uitsupporters al jaren niet toelaten bij twee uitwedstrijden.
+3/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht