Transparent
Inloggen
Sluiten

'PEC Zwolle verzoekt KNVB om duel tegen Ajax weer terug te zetten naar 2 maart'

22 februari 2019 13:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"PEC Zwolle verzoekt KNVB om duel tegen Ajax weer terug te zetten naar 2 maart"; image source: Pro Shots

PEC Zwolle heeft de KNVB donderdag via brief verzocht om het duel tussen Ajax en PEC Zwolle terug te zetten naar 2 maart. Dat weet Voetbal International te melden. De Zwollenaren zijn van mening dat er fouten zijn gemaakt in de procedure, dat het sportief negatieve gevolgen kan hebben voor de club én dat het onwenselijk is voor de eigen fans nu het duel op woensdagavond gespeeld wordt om 18:30 uur.

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle gaf eerder in gesprek met VI al aan dat er sprake is van competitievervalsing. "Laat ik voorop stellen dat we Ajax niks kwalijk nemen. Schijnbaar kun je het verzoek neerleggen om een duel te verplaatsen", aldus Nijkamp. "PEC denkt ook graag mee. Eerder is het duel dan ook al verplaatst van 3 naar 2 maart. Maar wat nu gebeurt is complete competitievervalsing."

Nijkamp ging verder: "Er is een vreemde situatie ontstaan. Wij wisten dat Ajax nadacht over de mogelijkheid. Echter zou dit alleen gebeuren als er werd gewonnen of gelijkgespeeld tegen Real Madrid. Ook dan waren wij geen voorstander geweest."

De directeur van PEC Zwolle verwacht bovendien dat dit voor een sneeuwbaleffect kan gaan zorgen. "Nu is het PEC, de volgende keer is VVV-Venlo of Excelsior de dupe", zo gaf hij aan. "Wat is dan het belang van het Nederlandse voetbal? Gaan we dan een week voor de bekerfinale ook niet meer spelen? Zeg het maar."

Meer op VI.nl


Tags

pec zwolle knvb nijkamp competitievervalsing bekerfinale brief dupe gelijkgespeeld gerard kwalijk madrid nadacht onwenselijk procedure real sneeuwbaleffect voorstander vvv zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Wat een kul argumenten omtrent competitievervalsing, alsof hun degenen zijn die tussendoor even tegen Real Madrid aan moeten treden om de punten voor Nederland te redden. Misschien is het toch tijd voor die BeNe-liga.
8 maanden geleden
Typisch een Pech Ellende Club. Bene-Liga Hazzle? Och waarom ook niet.

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez basten blind brom chelsea dest eiting fier gravenberch hag huntelaar jong keijzer keizer knicks koen neres nets nietzsche nix onana onzin potter promes renemar rkc staafincident stengs tadic ziyech