Transparent
Inloggen
Sluiten

Arno Vermeulen: 'De Jong één op één vervangen gaat lastig worden'

22 februari 2019 09:02 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Arno Vermeulen: "De Jong één op één vervangen gaat lastig worden"; image source: Pro Shots

De NOS gaat in een uitgebreid artikel op zoek naar wie Frenkie de Jong op moet gaan volgen bij Ajax komend seizoen. Arno Vermeulen denkt dat Ajax die oplossing intern moet gaan zoeken. "De Jong één op één vervangen gaat lastig worden. Hij is zo'n unieke speler en Barcelona betaalt natuurlijk niet voor niets 75 miljoen voor hem", aldus Vermeulen. "Ik zou Daley Blind naar het middenveld halen. Ik vind hem daar het beste. Dan hou je toch enigszins je balans op het middenveld."

Ajax zou daarmee het probleem wel verplaatsen. "Dan heb je een nieuwe centrale verdediger nodig. Daar zit Ajax niet heel ruim in", zo geeft hij aan. "Maar ik denk dat ze Teun Koopmeiners bij AZ goed in de gaten moeten houden. Hij doet het heel goed daar in de verdediging en past bij Ajax."

Ook Chelsea-scout Piet de Visser denkt dat Ajax de oplossing binnenshuis moet zoeken. "Ajax moet vooral proberen om Donny van de Beek te behouden. Hij moet een grotere rol krijgen en kan de positie van Frenkie absoluut invullen. Donny heeft diepte in zijn spel en inzicht. Een hele goede speler", zegt hij daarover. "En haal Dusan Tadic dan een linie naar achteren. De positie van aanvallende middenvelder is niet nieuw voor hem. Daar kan hij prima uit de voeten. Zet Lasse Schöne er vervolgens bij en je hebt een oplossing voor de korte termijn. Een type-Schöne heb je nog nodig, hoor. Hij is nog niet op."

Volgens Henk Spaan lopen er in de jeugdopleiding ook spelers rond die de kwaliteiten hebben om uiteindelijk De Jong te kunnen vervangen. "Een daarvan is Naci Ünüvar. Maar die moet nog 16 worden. Die is wel heel jong. Technisch is hij misschien nog wel beter dan Frenkie. Maar dat is denk ik te vroeg om De Jong direct te vervangen", aldus Spaan. "Ryan Gravenberch misschien. Die gaat in ieder geval het eerste volgend jaar halen. Dat weet ik zeker. Hij is een heel groot talent. Die kan best nog wel op de positie van Frenkie spelen. Maar hij is nog te jong, 16 jaar, om een heel seizoen te spelen."

Indien Ajax zou besluiten om toch extern een vervanger te willen halen, zou die volgens Vermeulen nu in de Premier League spelen. "Ik denk dat Davy Pröpper van Brighton & Hove Albion wel interessant zou zijn. Qua niveau komt hij misschien nog wel het dichtst bij De Jong. Hij zou ook zo kunnen inpassen", zo geeft hij aan.

Als het aan Spaan ligt, klopt Ajax aan bij AZ voor Calvin Stengs. "Hij heeft veel mogelijkheden. Ik denk ook wel dat hij er meteen kan staan. Zeker als hij nu gewoon alles speelt. Ik zou Stengs wel kopen", zegt hij daarover. Ritsu Doan ziet hij niet zitten. "Die zeker niet. Hij is niet goed genoeg. Dat is gewoon een hype."

Meer op NOS.nl




Tags

jong vermeulen spaan schone stengs albion barcelona beek binnenshuis blind brighton chelsea dichtst doan gravenberch hove hype koopmeiners nos tadic teun unuvar visser

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
De Ligt is een groter probleem hoor.
+2/-0

5 jaar geleden
Klopt de ligt vervangen is een groot probleem. En een keeper ????
+2/-0

5 jaar geleden
En Tagliafico is ook lastig te vervangen.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich kan Blind heel goed verdedigende middenvelder spelen. Voordat hij naar M-U ging had hij op die positie een topjaar. En de Jong heeft wel laten zien dat hij bulkt van het talent alleen is dat nog zelden de beslissende factor geweest. Als ten Hag dan eindelijk eens zijn eigen ego opzij zet en eens simpel naar de feiten kijkt haalt hij Ziyech ook weer terug naar het middenveld en keert Neres als rechtsbuiten terug in de basis. In die combinatie waren ze het succesvolste duo op de Europese velden als we kijken naar doelpunten, assists en de ballen die Ziyech veroverde.Een middenveld met Ziyech, v/d Beek en Blind is zonder meeer het sterkste middenveld van Nederland.
Het probleem zit inderdaad achterin. Links en rechtsback is geen probleem maar voor het centrum hebben we niets meer over aan CL nivo. Magallan voor Wober is de ene houthakker inruilen voor de andere. Tegen de Jong PSV bomen en dergelijke kan dat heel nuttig zijn maar voetballend qua opbouw is het alle twee weinig.Misschien dat Veldman in het centrum (zeker niet als rechtsback) nog van waarde kan zijn maar in het centrum zal de dikgevulde knip toch echt open moeten. Alderwereldvoetballer is daar voor een miljoen of 25 de meest voor de hand liggende oplossing. Geef Ziyech er nog maar een miljoentje erbij en kwak maar een topsalaris op tafel voor Tobi en het probleem is zo goed als opgelost. Als dromen waar zijn komt Jantje meteen mee met Tobi en zijn we zelfs sterker in het centrum als dit jaar. En waarom eigenlijk niet ? We kunnen toch heel simpeltjes de helft van het de Jong/de Ligt geld uitgeven? Blijft er voor de stropdassen nog meer als genoeg over.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht