Transparent
Inloggen
Sluiten

Eric Gudde: 'Belang van vasthouden plek 11 op Europese ranking weegt het zwaarst'

21 februari 2019 11:41 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Eric Gudde: "Belang van vasthouden plek 11 op Europese ranking weegt het zwaarst"; image source: Pro Shots

In een reactie aan het Algemeen Dagblad heeft KNVB-directeur Eric Gudde ook gereageerd op het verplaatsen van Ajax - PEC Zwolle. Ook hij is akkoord gegaan met het verzoek vanuit Ajax. "De afdeling competitiezaken doet het uitvoerende werk in deze. Dus daarom komt de naam van manager competitiezaken Jan Bluyssen nu in de publiciteit. Maar cruciale beslissingen leggen ze altijd bij mij voor en dat is hier ook gebeurd", aldus Gudde. "Bij zo’n verzoek als dit weeg je alle belangen die spelen. En vervolgens kom je als bestuur betaald voetbal tot een besluit, waarbij we het belang van het proberen vasthouden van plek 11 op de Europese ranking nu het zwaarst laten wegen."

Het verplaatsen van de wedstrijd is volgens de directeur van de KNVB in de geest van wat er besproken is in de veranderagenda. "Natuurlijk is het vooral voor PEC Zwolle vervelend. Maar Ajax zal zelf ook drie keer hebben nagedacht over dit verzoek", zo geeft hij aan. "Want die krijgen nu een extra doordeweekse wedstrijd erbij in aanloop naar hun competitieduel uit bij AZ. Die risicoafweging maken ze zelf. Daar gaan wij als KNVB dan weer niet over."

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

gudde knvb zwaarst pec weegt afdeling bestuur bluyssen geest publiciteit risicoafweging uitvoerende veranderagenda

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Psv is bang dat ze geen kampioen wordt. Maar die worden wel kampioen hebben dit jaar al vele voordelen gehad var mee scheidsrechters mee als ze achter of gelijk staan mogen ze 95 minuten voetballen En ik denk dat ze al een keer of 4 tegen 10 man hebben gespeeld
+2/-0

5 jaar geleden
Dat Pec Zwolle er tegen is wel te begrijpen, die zagen dus een kans om in de Arena te stunten in rook opgaan. Psv is een ander verhaal die club is er juist debet aan dat Nederland er zo slecht voor staat in de ranking, de Eindhovenaren hebben in recent verleden bewust punten laten lopen omdat zij liever kampioen werden, en met veel invallers hun wedstrijden afwerkten. Ik hoop dat Ajax nog een puntje kan sprokkelen in Europa maar ik denkt dat de lampies daar van gaan profiteren.
+1/-0

5 jaar geleden
Gudde man die Eric. Top beslissing.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht