Transparent
Inloggen
Sluiten

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser: 'Hier laten wij het niet bij'

21 februari 2019 07:28 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser: "Hier laten wij het niet bij"; image source: Pro Shots

Tegenover het Algemeen Dagblad heeft PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser woedend gereageerd op het verzetten van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle naar woensdag 13 maart. "Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel. De KNVB dient voor een ordentelijk verloop van onze competitie te zorgen. Hierdoor krijgen wij ineens in een week tijd, in tegenstelling tot andere eredivisionisten, drie competitieduels voor de kiezen", aldus Visser. "En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop onze supporters benadeeld worden, door de wedstrijd naar een vroeg tijdstip op een doordeweekse dag te verplaatsen. Dit is een waardeloos besluit."

PEC Zwolle was eerder al benaderd of het wilde mee werken aan het verzetten van de wedstrijd. "Voor de thuiswedstrijd tegen Real Madrid heeft manager competitiezaken Jan Bluyssen contact gezocht en gevraagd of wij het als optie zouden zien om onze ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat van Ajax. Ajax heeft verloren. Dat is geen goed resultaat", zo geeft Visser aan. "En los daarvan, ook bij een goed resultaat waren we niet akkoord gegaan. Dat heb ik toen meteen gezegd. Iedereen is bereid mee te denken, maar niet als daar een eenzijdige invulling aan wordt gegeven. Kennelijk heeft de KNVB na toestemming van de UEFA en de gemeente Amsterdam bedacht het persbericht er maar meteen door te moeten drukken."

Visser vervolgt: "Er is ook niet met ons naar alternatieven, zoals het verplaatsen van Ajax’ bekerduel met Feyenoord of onze wedstrijd tegen Excelsior, gekeken. Dit is belachelijk en hier laten we het niet bij."


Tags

visser pec adriaan knvb bedacht bekerduel benadeeld bluyssen competitieduels competitievervalsing eenzijdige eredivisionisten excelsior feyenoord gemeente madrid ontmoeting ordentelijk persbericht uefa vervolgt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik kan PEC enigzins begrijpen. Maar er gaan er nu wel veel in de ankers. Laten we, en dan zeker andere clubs, stoppen met roepen dan het goed is voor het NL voetbal wat Ajax bereikt. Ajax pakt de meeste punten in Europa is dat niets meer waard opeens?
+1/-0

1 jaar geleden
Als er zoveel commotie komt als Ajax eens iets wil dan moeten we ook maar niet gaan voetballen op 27 februari in Rotterdam. Krijgt de KNVB ook weer een claim van alle Rotterdamse supporters. En Pec Zwolle kan niet drie wedstrijden in 8 dagen spelen, hoe zat dat vorig jaar met de doordeweekse wedstrijd voor de KNVB Beker. En maar profiteren als Ajax weer Europese punten pakt en geld binnensleept voor ander clubs.
+1/-0

1 jaar geleden
En spelen op dat nepgras dan? lijkt mij ook niet een voordeel voor echte voetbal clubs.
+1/-0

1 jaar geleden
Begrijpelijk dat Zwolle hier niet blij mee is, maar wie het algemeen belang in ogenschouw neemt moet hier toch minstens begrip voor kunnen opbrengen. Drie wedstrijden binnen acht dagen is druk, maar het is nog altijd beter dan de drie wedstrijden binnen zeven dagen (Feyenoord - PEC - Real) die Ajax anders had gehad.
+1/-0

1 jaar geleden
Alle frustraties van al die andere clubs.. aan de andere kant, wij zijn AJAX..
Pakken we tussendoor in een thuiswedstrijd Zwolle toch ff mee, als we daar al moeilijk over moeten doen..
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wie moest er nog meer bij lachen dat een vertegenwoordiger van een kunstgrasclubje het heeft over competitievervalsing?

Ajax moet afstappen van de recente regeling om een deel van de Europese inkomsten af te dragen om te delen tussen de kleinere clubs. Oprotten met die parasiterende en ondankbare clubjes.
+3/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg