Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Kunstgras is echt een schande voor de Eredivisie'

18 februari 2019 07:01 - De Telegraaf

Dusan Tadic gaf in gesprek met De Telegraaf aan dat de KNVB clubs voorafgaand aan een Europees duel niet meer op kunstgras moeten laten spelen. "We moeten Nederland blijdschap en punten bezorgen. En het maakt dan niet uit of het Ajax, PSV of Feyenoord betreft", aldus Tadic. "Na Heracles-uit, in de aanloop naar Real Madrid-thuis moest ik drie of vier dagen herstellen. Ik voelde mijn rug, nek, bilspieren, bovenbeen, lies, knieën en enkels. Na de wedstrijden op kunstgras voel ik me slecht, heb ik extra hersteltijd nodig. Op gewoon gras kan ik elke dag voetballen en dan is er geen enkel probleem."

Als het aan Tadic ligt, verdwijnt de plastic ondergrond zo snel mogelijk. "Ik haat kunstgras echt. Als ik het heel hard moet zeggen: het is echt een schande voor de Eredivisie", zo gaf hij aan. "We hebben een mooie competitie, in mooie stadions met mooie velden, maar zes ploegen spelen op kunstgras. In mijn ogen is dat echt niet mogelijk. Als je als competitie wilt groeien, moet dit echt veranderen."

Volgens de Serviër is het ook voor de ontwikkeling van jeugdspelers van belang dat kunstgras verdwijnt. "Omdat op artificial grass een heel ander spelletje wordt gespeeld dan op gewoon gras. En in alle topcompetities wordt op gewoon gras gevoetbald", zegt hij daarover.




Tags

tadic eredivisie gras schande artificial bilspieren blijdschap bovenbeen enkels feyenoord grass heracles hersteltijd knieen knvb lies madrid nederland ondergrond plastic telegraaf topcompetities

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Dusan, ik zou de wedstrijd tegen ADO gewoon overslaan en spaar je voor Feyenoord uit.
+1/-0

5 jaar geleden
Heeft gelijk maar doet niets aan het verlies van die wedstrijd herales. Altijd grote jongen zijn.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Hij is ook een grote jongen. zonder hem was t stuk slechter gesteld met ons aller Ajax geloof me. Je kan niet de schuld alleen op hem afgeven voor het verlies tegen Heracles dat is een beetje te simpel.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Klopt maas1plas
Hoewel ik als oud keeper ook tegen kunstgras ben.
Geef mij maar een groen grasmat.:)
+1/-0

5 jaar geleden
Is ook te triest voor woorden. De KNVB is niet serieus te nemen als zij het hebben over " het omhoog brengen van het Nederlands voetbal" zo lang zij dit toestaan!
+2/-0

5 jaar geleden
Waarom komt dat spelen op kunstgras ineens naar buiten? Op de Wedstrijd van vvv na waar het spelen bijna onmogelijk was is er bij Ajax nooit geklaagd en nooit als een excuus gebruikt als er punten werden gemorst. Ook tegen Heracles is er geen kwaad woord gevallen over het kunstgras. Dat Tadic het nu pas naar voren haalt vind ik heel goed van hem. Top Tadic je laat hiermee zien dat je een grote voetballer bent.
+2/-0

5 jaar geleden
Kunstgras is ook een schande en hoe eerder het verboden wordt in de Eredivisie hoe beter.
+1/-0

5 jaar geleden
Alle jeugd en mijn zoon ook speelt op kunstgras. Ik ben al blij dat hij 1x per week op echt gras traint. De jeugd vind het zelfs nog fijner spelen dan gewoon gras. Dus als je wil dat we in grote competities meedoen moet je ook bij de amateurs afstappen van kunstgras. Dat lijkt mij een hele kluif. Ik ben overigs zelf van het echte gras. De geur en de slidings van tig meter als het nat is, heerlijk toch.
+1/-0

5 jaar geleden
Beetje cynisch maar de opmerking moet toch geplaatst worden.
Welkom in Nederland Dusan!
Het land waar voetbal maar moeilijk serieus te nemen is! :-)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal