Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Uiteindelijk kun je wel spreken dat we de wedstrijd goed hebben aangenomen'

17 februari 2019 14:27

Matthijs de Ligt had uiteindelijk een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd tegen NAC Breda. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "In de eerste helft maak je het jezelf nog lastig dat je die kansen niet afmaakt in de eerste twintig minuten. Toen speelden we erg goed, hield je de druk er op en kwam NAC er niet uit", aldus De Ligt. "Op een gegeven moment werden we een beetje slordig en zie je dat ook NAC gevaarlijk kan worden. Maar buiten die kans van Lundqvist in de tweede helft stond het gewoon goed achterin en hadden we er nog wel meer dan vijf kunnen maken."

De verdediger maakte zich geen zorgen toen na twintig minuten spelen het spel wat minder werd. "Ondanks dat het publiek een beetje mort na die kans van Kastaneer is het belangrijk dat je de rust behoudt en het vertrouwen hebt dat het goed komt", zo gaf hij aan. "Die 1-0 voor rust was natuurlijk top. Daardoor zit je in de rust met een voorsprong en zeg je tegen elkaar dat ze moe gaan worden en ze het niet de hele wedstrijd vol kunnen houden met die muur. Op een gegeven moment gaan er dan ruimtes komen en dat heb je de tweede helft wel kunnen zien."

Volgens de aanvoerder had de ploeg tegen NAC getoond dat het bereid is voor elkaar te willen werken. "De eerste twintig minuten was het erg goed. We hadden daarna een fase wat niet echt met bereidheid te maken had, maar meer met slordigheid van onszelf", zei hij daarover. "Maar uiteindelijk kun je wel spreken dat we de wedstrijd goed hebben aangenomen en hier wilden winnen."




Tags

nac bereidheid fox kastaneer lundqvist moe mort muur slordigheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos