Transparent
Inloggen
Sluiten

Rob Jansen: 'Dit zijn voor de Ajax-jonkies wedstrijden van onschatbare waarde'

15 februari 2019 07:43 - De Telegraaf

Zaakwaarnemer Rob Jansen geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat wedstrijden zoals tegen Real Madrid voor de spelers van Ajax van onschatbare waarde zijn. "Van acteren op het hoogste podium ter wereld word je een betere voetballer", aldus Jansen. "Dat Ajax tegen de grote sterren mag spelen en nog een goede kans had om te winnen ook, is hoopgevend voor het Nederlandse voetbal. We hebben een uitstekende opleiding. En dan bedoel ik in de brede zin van het woord de Eredivisie, niet alleen Ajax."

De zaakwaarnemer weet dat Matthijs de Ligt internationaal erg hoog staat aangeschreven. "Matthijs heeft alle karaktereigenschappen om een heel grote speler te worden. Vergeet niet dat hij al ruim twee jaar op dit niveau speelt", zo geeft hij aan. "Het is typisch Nederlands om tijdens een iets mindere periode de vraag te stellen of hij wel geschikt is voor de top. Maar hij is zó sterk dat het haast niet anders kan dan dat hij het gaat maken."

Volgens spelersmakelaar en oud-Ajacied Sören Lerby hebben zulke wedstrijden ook een positieve invloed op de marktwaarde. "Van Matthijs wisten we het al, maar tegen Real liet hij weer zien een klassespeler te zijn. Hij is negentien jaar en al zó sterk", zegt hij daarover. "En Donny van de Beek deed het heel goed, vind ik. En die Argentijnse verdediger Nico Tagliafico is een heerlijk vechtertje."

Jeugdspelers van Ajax leveren bovendien vaak ook meer op dan spelers van PSV of Feyenoord. "Dat is de Ajax-bonus. De opleiding staat wereldwijd hoog aangeschreven. Als je een Ajax-speler koopt, weet je dat hij een uitstekende basis heeft", aldus Lerby. "Daar komt de Amsterdamse mentaliteit bij. Een Ajax-speler is mega-overtuigd van zichzelf. Die arrogantie heeft natuurlijk twee kanten. Maar in de sport komt hij goed van pas."




Tags

jansen onschatbare jonkies lerby arrogantie beek bonus eredivisie feyenoord haast hoopgevend karaktereigenschappen klassespeler madrid marktwaarde mega soren spelersmakelaar tagliafico telegraaf vechtertje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ja Rob vertel dat je collega Raiola maar.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal