Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap de Groot: 'De grootste tegenstanders zitten in Ajax zelf'

13 februari 2019 09:29 - Volkskrant

In gesprek met de Volkskrant blikt Jaap de Groot terug op de fluwelen revolutie. Die ontstond in 2010 onder leiding van Johan Cruijff toen Ajax kansloos onderuit ging tegen Real Madrid. "Johan liet zijn hart spreken", aldus De Groot. "Johan wilde stippen op de horizon zetten. Hij heeft gepionierd met ideeën. Het ene is beter gelukt dan het andere. Johan zette aan tot ander denken."

Veel ideeën van Cruijff pakten echter niet goed uit. "De achilleshiel blijft dat Ajax een politieke partij is. Als het mis gaat, staat ergens in een hoekje een groepje te juichen. De grootste tegenstanders zitten in de club zelf", zo geeft de voormalig chef sport van De Telegraaf aan. "Het is elke keer zoeken naar de kleine meerderheid. Als het tegenzit, haakt weer een groep af en is die meerderheid verdwenen."

De Goot gaat verder: "Ajax is nu wel een club van voetballers, maar geen voetbalclub. Cruciale beslissingen als het al dan niet kopen van het stadion zijn door externen genomen. Het sportieve dieptepunt was wat mij betreft het ontslag van trainer Marcel Keizer in het jaar van het ongeluk met Appie Nouri. De een wilde Keizer, een onervaren trainer met een clubhart, de ander niet. Ajax heeft nagelaten om hem veilig naar de overkant te brengen. Dat is kwalijk."

Meer op Volkskrant




Tags

keizer achilleshiel appie chef clubhart dieptepunt externen gepionierd goot hoekje madrid nagelaten nouri ongeluk overkant stippen telegraaf volkskrant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Op zich redelijk eens met het stuk hierboven. Alleen vergeet Jaap de Groot een van de grootste stokers in dit politieke spelletje te nomen, namelijk Jaap de Groot zelf. Ook heeft hij gelijk dat er rond Marcel Keizer niet correct gehandeld is, maar probeert de telegraaf exact hetzelfde te doen met ten Hag nu. En zijn er ook een hoop bij de telegraaf die zouden staan juichen als ten Hag (en van der Sar/Overmars) er uit zou vliegen. In 1 woord, hypocriet! (de Groot is uiteraard weg bij de Telegraaf, maar dit gedrag is bepaald niet nieuw en was tijdens zijn bewind minstens net zo erg als nu)
+10/-0

5 jaar geleden
Ziyech alleen maar balverlies. En Ajax weer eens niet de trekker overhalen.. En zo opeens 0-1 straks..
+1/-2

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het wordt steeds gekker eindelijk is de Arena naar Johan Cruijff vernoemd als dank voor de bewezen diensten, gaat de Groot even als Driessen rustig door met stoken. Meneer de Groot het is u hopelijk wel bekent waarom Ajax geen beslissingen als voetbal club meer kan nemen. Als Ajax een voetbalclub was gebleven was er geen Arena geweest. Ook Feyenoord dat moet beslissen voor een nieuw stadion zit dan in het zelfde schuitje als Ajax, maar Ajax is door het voetbal zonder bestuurlijke beslissingen toch boven Jan. Waarom De Groot plots weer de ontslagen coach Marcel Keizer weer op rakelt is naar mijn mening een poging van de telegraaf om ten Hag te blijven dwarsbomen. Twee artikels op 1 dag is het bewijs dat de aanval nu echt is in gezet, maar voor de telegraaf zonder resultaat.
+2/-0

 
5 jaar geleden
De telegraaf heeft me eens geintervieuwd maar wat ik vertelde werdt heel anders in die krant gezet
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos