Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech biedt Leon de Kogel financiële hulp

12 februari 2019 19:29 - NOS.nl

In gesprek met de NOS geeft Leon de Kogel aan dat Hakim Ziyech hem financiële hulp heeft geboden. "Hij heeft contact met mij opgenomen. Het is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook een persoon met een heel groot hart", aldus De Kogel. "Hij heeft mij gebeld en gezegd dat hij het heel erg vond. Hij wil het bedrag aanvullen wat ik heb gekregen en daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Dat zal ik mijn hele leven bij me dragen."

De voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles raakte afgelopen zomer zwaar gewond bij een auto-ongeluk in Malta. Even werd zelfs gevreesd voor zijn leven, maar duidelijk was wel dat zijn loopbaan als voetballer was afgelopen. Omdat De Kogel van zijn toenmalige club UE Cornellà geen salaris meer ontvangen heeft én de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur op Malta niet betaald hebben, is de aanvaller in de financiële problemen gekomen.

Dankzij een inzamelingsactie van een supporter van FC Utrecht kreeg De Kogel maandagavond ongeveer 24.000 euro en dat bedrag wordt nu door de middenvelder van Ajax verder aangevuld. "Nu kan ik daar weer kosten mee betalen om advocaten in te huren op Malta, zodat het juridisch proces beter gaat verlopen en het wat kan gaan versoepelen", zo geeft hij aan. "Daar ben ik hem voor eeuwig dankbaar voor."

Meer op NOS.nl




Tags

kogel leon malta ziyech utrecht aangevuld advocaten cornella eagles eredivisie gevreesd gewond inzamelingsactie nos ongeluk taxichauffeur versoepelen verzekeringsmaatschappij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hakim, je hebt een groot hart. Iedereen vind het erg en praat over problemen van Leon. Jij voegt daad bij het woord en biedt een passende oplossing. Ik gun je morgen zo de winnende treffer tegen Real.
+5/-0

5 jaar geleden
Kom Ajax, geef die beste man een ton en Utrecht ,geef de man een passende functie zodat ie niet alles kwijt is vh voetbal. Kleine moeite en ik snap dat je niet iedereen kan helpen,maar een ton kan ook buiten de pers om. Of anders alle clubs een bijdrage naar zwaarte vd begroting. Genoeg te bedenken waar niemand iets van voelt , maar de beste man wel degelijk.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Erg nobel, begrijp me niet verkeerd, maar in welke situaties ga je dan als club aan liefdadigheid doen, je kan niet de hele wereld helpen. Over een passende functie in de voetballerij ben ik het wel met je eens.
+1/-0

5 jaar geleden
Als alle selectiespelers na de recente wanprestaties nou vrijwillig salaris inleveren en die doneren aan een goed doel dan sta ik pas echt te kijken en te applaudisseren.
Ik bedoel Hakim verdient inmiddels zo ontzettend goed dat hij genoeg kan missen dus we moeten het gebaar ook niet groter maken dan dat het is.
Ik vraag me dus af van: waar blijft Daley Blind? Waar blijft Dusan Tadic?
+1/-5

 
5 jaar geleden
Vreemde reactie. Hou het lekker positief. Is toch mooi van Ziyech. Hij hoeft het niet te doen.
+1/-0

5 jaar geleden
Groots en mooi gebaar. Tevens mooi stukje PR en nu wel weer de focus op het voetbal.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos