Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax heer en meester tegen Roda JC

11 februari 2019 21:56

Jong Ajax heeft op Sportpark de Toekomst een ruime zege weten te boeken tegen Roda JC. De ploeg van Michael Reiziger was met 5-1 veel te sterk voor de Limburgers. Door de winst stijgt Jong Ajax ook direct vijf plekken op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en staat het nu op de achtste plaats.

Direct vanaf het begin was Jong Ajax overduidelijk de betere ploeg. Het was dan ook volkomen terecht dat het binnen een kwartier spelen al op 2-0 was gekomen via doelpunten van Noa Lang en Victor Jensen. De ploeg kreeg daarna enkele mogelijkheden om de derde te maken en vlak voor rust zorgde Vaclav Cerny dat de 3-0 ook daadwerkelijk een feit was.

Bij zo'n beetje de eerste keer dat Roda JC in de buurt kwam van het doel was het ook meteen raak, aangezien na veertig minuten spelen de bal op de stip ging. Mario Engels, topscorer van de competitie, ging achter de bal staan en zorgde voor de aansluitingstreffer. Maar dankzij Jasper ter Heide werd de marge voor rust weer naar drie gebracht, zodat er gerust ging worden met een 4-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft was Jong Ajax verreweg de betere ploeg, al wist het lastiger tot grote kansen te komen. Via een schot van Perr Schuurs werd er na ruim een uur spelen opnieuw gescoord. Ondanks dat de ploeg ook daarna nog enkele kansen kreeg, zou er verder niet meer worden gescoord.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws