Ajax blameert zich opnieuw tegen Heracles Almelo en gaat onderuit

9 februari 2019 20:22

Ajax heeft opnieuw een misstap begaan tegen Heracles Almelo. De ploeg van Erik ten Hag ging onderuit op het kunstgras na een belabberde wedstrijd. De thuisclub was uiteindelijk met 1-0 te sterk en miste bovendien al vroeg in de wedstrijd een strafschop.

Ajax begon direct belabberd aan de wedstrijd. Heracles was vanaf de eerste minuut de betere partij en was in de duels veel scherper dan de Ajacieden. De Almeloërs werden al een paar keer gevaarlijk en na zes minuten ging de bal al op de stip. Frenkie de Jong verspeelde knullig de bal, waarna Daley Blind Konings onderuit haalde in het strafschopgebied. De penalty van Kuwas ging via de vingertoppen van André Onana echter op de paal.

Tien minuten later was er opnieuw een hoofdrol voor Onana. Dit keer echter in negatieve zin. De doelman schoot de bal in de voeten van middenvelder Osman, die vervolgens eenvoudig voor de 1-0 voorsprong kon zorgen. Het zorgde er echter niet voor dat Ajax beter voor de dag kwam. De beste kansen bleven voor Heracles. Mede omdat de ene na de andere bal heel knullig werd ingeleverd.

Na rust was Ajax direct een paar keer gevaarlijk, maar die storm ging na een paar minuten direct weer liggen. Via Klaas Jan Huntelaar kreeg de ploeg na een uur spelen een enorme kans, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Blaswich. Ajax zette steeds meer druk en via invaller Zakaria Labyad was het dicht bij de gelijkmaker. Het schot van de middenvelder ging echter over. Heracles was aan de andere kant opeens gevaarlijk toen Blind en Onana wederom grote fouten begingen. Peterson schoot de bal in het zijnet, waardoor het nog spannend bleef.

Ajax probeerde in de slotfase alles of niets te spelen, maar wist helemaal niets te creëren. Heracles kon eenvoudig op de been blijven en de tweede competitienederlaag na de winterstop was daarom een feit.