Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Kritiek is part of the deal'

9 februari 2019 08:02 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Erik ten Hag aan dat hij zich niet druk maakt over de kritiek die hij krijgt op moment als de resultaten een keer minder zijn. "Je weet dat je kritiek krijgt, het is part of the deal", aldus Ten Hag. "Daar moet je mee om kunnen gaan. De minister-president, een burgemeester, een trainer: ze maken 1001 keuzes en achteraf heb je nooit alles goed gedaan. Het is de koe in de kont kijken. Je hebt een groot relativeringsvermogen nodig en het is zaak om consistent te blijven. Niet zwalken en niet met elke wind meewaaien."

Kritiek moet je volgens Ten Hag kunnen scheiden. "Dat is soms lastig en komt voor een deel door de soorten media", zo geeft hij aan. "Je hebt serieuze media, maar ook die op entertainment zijn gericht. Zij gaan vaak over de rug van mensen."

Ten Hag vindt trainer zijn van Ajax nog altijd de moeilijkste én leukste baan die er is. "Ik vind het trainersvak in het algemeen mooi. Je wilt het maximale uit een groep halen. Het is elke keer de kunst om top te zijn en het individu verder te brengen", zegt hij daarover. "Onderweg kom je hobbels tegen, maar het is dan zaak om je weg te blijven vervolgen. Je hebt natuurlijk ook met tegenstanders te maken, die proberen een antwoord te vinden op je spel. Wij willen altijd de bepalende partij zijn."
Tags

hag baan bepalende consistent entertainment hobbels individu koe kont kunst leukste meewaaien minister relativeringsvermogen trainersvak wind zwalken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gister Peter Bosz zijn team zien spelen, grootste blunder van Ajax de afgelopen 10 jaar om hem te laten gaan.
+10/-0

4 jaar geleden
En het Rotterdamse AD blijft maar zuigen als het over Ajax gaat en de Amsterdamse Telegraaf is altijd politiek correct over Feyenoord.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Totale onzin, welke vorm van kritiek dan ook, het gaat prima !
Heracles wordt ook weggetikt, spelers lekker scherp, hulde.
Wat n geluk daar de prijs voor de jong al is bepaald, had deze twee weken toch n miljoen of 30 gescheeld.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Heracles - Ajax 1-0... Erik ten Hag... Pleur toch op! Echt waar, ik heb dan wel totaal geen ervaring maar met deze extreem getalenteerde selectie kan ik het beter dan Erik ten Hag!
+1/-0

4 jaar geleden
Ten Hag oprotten. Je bent echt de slechtste trainer van de laatste 10-15 jaar. Je kan er helemaal niets van. De spelers nemen een loopje met je en je durft niet in te grijpen. Wederom Donny wisselen lafbek. De Jong een drama. Tadic een drama etc etc.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
4 jaar geleden
Ter hag zal weer wel zeggen ze hebben de taken niet uitgevoerd. Begin zelf met taken uitvoren ter hag .Oprotten TER HAG ze luisteren toch niet naar jouw gelijk hebben ze. Maar de spelers zijn naa de winterstop ook allemaal eenheids wosten
+1/-0

4 jaar geleden
De wijze waarop Ajax begon was schandalig, en bezegelde uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk het lot van Ajax m.b.t. een evt. titel. Natuurlijk alle spelers lieten zich als mietjes aftroeven, maar waarom Ziyech steevast bewierookt wordt blijft voor mij een raadsel. Deze jongen heeft van de pakweg 15 en vaak meer balcontacten zegge en schrijve één goede actie, en niet alleen vandaag. Ik heb het al vaker gezegd, Ajax mist een leider die de beuk er in gooit als daarom gevraagd wordt en het voortouw neemt Het is allemaal te lief en men denkt een wedstrijd op techniek, zeker in de ED, over de steep te kunnen trekken. Tenzij de club op zoek gaat naar dergelijke spelers, zeg maar een type Wouters,loopt men de komende jaren tegen hetzelfde probleem aan!. Triest dit!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zyech was wel degelijk de beste man bij Ajax. Hij gooide de beuk erin en had weer verfijnde acties. Helaas voor hem was zijn afwerking minder en maakten zijn ploeggenoten het niet af.
Bij Ajax ontbreekt op het middenveld een bikkelaar zoals in het verleden Johan Neeskens en Jan Wouters. Nu moet het alleen van Tagliafico en Zyech komen, maar zij spelen niet in de as.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Gooide de beuk erin? Heb ik dan toch naar een andere wedstrijd zitten kijken?
Er was helemaal niemand bij Ajax die de beuk erin gooide, helaas.
De goede wil na het gesprek na het Rotterdam debacle was van korte duur.
Er werd niet doorgedekd, er werd slap begonnen en niet gewerkt voor elkaar.
Ook niet door Ziyech en al helemaal niet door Tadic die weer ontzichbaar was.
+3/-0

4 jaar geleden
Waarom Neres niet? Afgelopen week bij 3 doelpunten betrokken. Veel meer dreiging dan Labyad. Waarom de Jong niet gewisseld ipv van de Beek? Ten Hag kan zijn spelers niet meer genoeg motiveren....
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat vraagt iedereen zich af.
Antwoordt? Labyad is eigen aankoop en zit waarschijnlijk te morren dat ie niet speelt.
Of; Hij heeft Neres willen sparen voor Real, zo dat ie 10 minuten mag invallen.
Of, het is gewoon een klote trainer die het niet ziet.
Jij mag zelf kiezen.
+1/-0

4 jaar geleden
mijn kleinkind aan het huilen brengen bedankt en wat een door dachte aktie van ter hag eigen aankoop EERST neres die diepte brengt op de bank laten en frenkie mag geen risico naken want barca en de miljoenen die knul speel zins hij heeft getekent als een natte krant en let op tegen real speelt hij ook niet
+1/-0

4 jaar geleden
Het was weer om te janken. Hoe kan het toch dat een elftal wat voor de winterstop swingend over alles en (bijna) iedereen walste nu zich zelf degradeert tot niet eens het niveau van de laagste subtopper?
Mentaliteit, dat is heel duidelijk maar er moet meer aan de hand zijn. We hebben de meest talentvolle selectie sinds jaren, maar helaas ook de minst talentvolle technische staf sinds jaren. Ten Hag is en blijft de zwakke schakel.
Hoe kun je nou bij een 0-1 achterstand vd Beek wisselen voor Labyad?
Hoe kun je nou als je ziet hoe de ploeg de wedstrijd begint de boel niet op scherp krijgen?
Eén keer dat kan,maar het begint zo langzamerhand structureel te worden en dát is ten Hag aan te rekenen. De kans op het kampioenschap is weg, nu asjeblieft ten Hag nog.
+2/-0

Lax (geschorst)
4 jaar geleden
Deze trainer heeft te weinig overwicht is de selectie. Ajax geen behoefte aan hippe trainer zoals die nu zo populair zijn.
Ajax heeft een realistische en resultaat gerichte trainer nodig. Dan kom je toch snel uit bij Frank de Boer. 4x landskampioen...
+1/-0

4 jaar geleden
Hij moet zich wel druk maken ,nu al voor het tweede seizoen weer geen landstitel.
Weg met Eric ten Hag.
En ook het bestuur mag zich dit aanrekenen .
+1/-0

4 jaar geleden
Wat n tranentrekker gisteren. Iedereen flink door de mand gevallen. Dat na zo'n pingel en begin van de wedstrijd er nog niemand wakker is, gaat er bij mij gewoon niet in. Hoe krijg je dat voor elkaar? Die bal bij fluitsignaal voor rust van Blind was voor mij dan ook wel typerend.
Dan de wissels. Voorspelbaar dat Van de Beek wordt gewisseld. Reactie van Ten Hag ook apart. Hij werd niet bereikt. Dan zorg je dat hij wel wordt bereikt. Is gdv de enige met diepgang. Daarna stond t helemaal vast. Labyad kan ik op zich nog wel begrijpen. Kan voor wat vuur zorgen. Mazraoui daarentegen...
Als je Neres toch niet wil laten spelen, had je m net zo goed kunnen verkopen. Op zo'n manier duw je die jongen wel heel makkelijk naar de uitgang. Echt schandalig dat hij niet is gebracht. Had nog voor diepgang kunnen zorgen ipv Frenkie die echt niks raakte en bovendien niet fit was.
Persoonlijk en velen met mij in de kroeg was er niet eens meer plaats voor woede, maar wel totale berusting. Woensdag? T zal wel. Wat mij betreft mag er een flink signaal komen van de supporters bij opkomst gevolgd door een doodse stilte. Misschien dat dat de oogjes opent van die koorknaapjes.
+1/-0

4 jaar geleden
Verdomme man. We hadden nu met 3 punten voorsprong op kop kunnen staan.. In plaats daarvan is de achterstand nu opgelopen tot 5 punten! WTF is er gebeurd in de winterstop?
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.406 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

amerika bassey bergwijn brobbey delcampo depay dna elsimao eredivisie hag heitinga huntelaar jcdebest johnny jong linksbuiten liverpool nederland overmars platteland rvc sar schreuder shogun simons sjakie tadic vink ward wijndal