Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax keert terug op de plek waar de voorlopig laatste landstitel werd gewonnen

7 februari 2019 21:41

Voor Ajax wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Eerder dit seizoen beging de ploeg een misstap door in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk te spelen. Met oog op de voorronde wedstrijd in de Champions League tegen Standard Luik besloot Erik ten Hag enkele spelers rust te geven en dat pakte verkeerd uit.

Sinds de promotie naar de Eredivisie in 2005 speelt Heracles onafgebroken op het hoogste niveau. Met ingaan van deze speelronde staat het op een achtste plaats, maar alle wedstrijden na de winterstop gingen verloren. De Heraclieden wisten zelfs nog niet te scoren in dit kalenderjaar.

Van de achttien eerder gespeelde Eredivisie-wedstrijden in Almelo wist Ajax er twaalf te winnen. Drie keer werd het gelijk en drie keer ging de winst naar Heracles. Vorig seizoen ging Ajax nog met 2-1 onderuit op het kunstgras in Almelo. De meest memorabele wedstrijd vond op 27 april 2014 plaats. De ploeg van toenmalig trainer Frank de Boer speelde weliswaar met 1-1 gelijk, maar door dat gelijke spel was de voorlopig laatste landstitel een feit. Lasse Schöne scoorde toen het enige doelpunt van Ajax.

De grootste overwinning was in het seizoen 1985/1986. Ajax wist toen met maar liefst 1-8 te winnen in Almelo. Marco van Basten wist toen vijf keer te scoren, terwijl ook Arnold Mühren, John van 't Schip en Frank Rijkaard op het scorebord kwamen.




Tags

almelo heracles landstitel eredivisie arena arnold basten beging boer hag heraclieden luik memorabele misstap muhren onafgebroken promotie rijkaard schone standard voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal