Transparent
Inloggen
Sluiten

Arie van Os: 'Goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen'

6 februari 2019 09:02 - Algemeen Dagblad

Volgens voormalig penningmeester Arie van Os is het een goede zaak dat Ajax afgelopen zomer besloot flink te investeren in de selectie en het salarisplafond liet varen. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je móet mee in de vaart der volkeren. Tenminste, als je als club een rol in de subtop van Europa ambieert", aldus Van Os. "Als je dat niet wilt, ook prima. Dan wordt Ajax lekker een soort Anderlecht en tellen we niet meer mee. Maar dat lijkt me niet de bedoeling. Er is nu geen weg meer terug. We zitten in de mallemolen. Uitstappen is afhaken."

Van Os ziet de omslag in beleid niet als een enorm risico. Mits de scouting én de eigen jeugdopleiding top zijn. "Het zijn de garanties dat er ook de komende jaren miljoenen euro's blijven binnenstromen. Ik noem altijd het voorbeeld van Davinson Sánchez, die na één seizoen 40 miljoen euro waard was. Dat vond ik toen eigenlijk al te weinig en de actualiteit met absurde bedragen geeft mij gelijk", zo geeft hij aan. "Maar ik doel nu op het principe: goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen. Al is dat laatste hoog tijd natuurlijk. Dat snap ik ook nog wel."

Meer op Algemeen Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


moderator 7 maanden geleden
Klopt wel, al heb ik toch ook graag een prijs inmiddels.....
 
7 maanden geleden
Pffffffffffffft....... Arie "Netto" van Os, de voorganger van Marc Overmars...
Goals zijn onbelangrijk, geld!
7 maanden geleden
Arie hersteld zich nog even op het laatst, het wordt tijd om prijzen te winnen.
7 maanden geleden
Zo is het maar net Arie van Os. Volgens de Media zit Ajax inmiddels op de duizend dagen zonder prijs ,maar is Ajax wel de grootste winnaar.Het is nog niet zolang geleden dat Ajax kampioen moest worden om de begroting rond te krijgen, maar nu is het een prijs voor de trouwe fans.
7 maanden geleden
A.F.C Rabobank Amsterdam.
7 maanden geleden
Gezien de voetbalwereld heden ten dage haalt Ajax er Europees het maximale uit. Zowel kwa resultaat als financiën.
De resultaten in de Nederlandse competitie en het spel daarentegen stellen teleur. Het is nog teveel werkvoetbal terwijl gezien het niveau in de Nederlandse competitie het op klasse uitgespeeld zou moeten worden. Het teambelang staat dan niet voorop in tegenstelling tot de Europese wedstrijden.
 
7 maanden geleden
WERKvoetbal? Noem je dit WERKvoetbal? Wie werkt er dan? Wat werkt er dan?

Laatste nieuws