Jong Ajax verspeelt zege op bezoek in Dordrecht

1 februari 2019 21:52

Jong Ajax heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. De ploeg van Michael Reiziger speelde op bezoek bij FC Dordrecht met 3-3 gelijk. Dat terwijl Jong Ajax na 21 minuten spelen een 1-3 voorsprong te pakken had. De Schapenkoppen wisten in de tweede helft echter nog langszij te komen, waardoor een gelijkspel het resultaat was.

Jong Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam binnen een paar minuten spelen al op voorsprong via Danilo Pereira. Dordrecht wist na 14 minuten spelen echter alweer op gelijke hoogte te komen, maar via Nicolas Kühn en nogmaals Pereira stond Jong Ajax na 21 minuten op een comfortabele 1-3 voorsprong. Dordrecht kwam na die treffer een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar redelijk eenvoudig wist Jong Ajax de rust zonder verdere problemen te halen.

Na rust kantelde het spelbeeld volledig. Dordrecht was heer en meester op het veld en het kreeg kans op kans om de aansluitingstreffer te maken. De aanvallers kenden aanvankelijk een ongelukkige avond, omdat ze voor het doel steeds faalden. Na 66 minuten spelen was het via Power echter alsnog raak, waardoor de spanning helemaal terugkeerde.

Door de aansluitingstreffer kreeg Dordrecht echt het gevoel dat er nog een resultaat te halen viel en Jong Ajax kwam daarna helemaal niet meer in het spel voor. Het leek dan ook wachten op de gelijkmaker en die viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Beide ploegen probeerden daarna nog voor de overwinning te gaan, maar wisten amper nog gevaarlijk te worden.