Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We zijn kritisch naar elkaar geweest en er zijn harde woorden gevallen'

1 februari 2019 13:14

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Erik ten Hag aan dat het deze week nog veel over de wedstrijd tegen Feyenoord is gepraat. "Het heeft natuurlijk een nasleep gehad. We zijn kritisch naar elkaar geweest. Er zijn harde woorden gevallen. Nu gaan we weer verder", aldus Ten Hag. "Je kan wel eens een tegenvaller hebben. Ook een grote tegenvaller. Die eerste week is niet naar wens verlopen. Dat moet je kritisch analyseren en de verbeterpunten aangeven. De eis weer hoger leggen en verder gaan."

Het probleem zat in het gehele team en kwam niet door individuele fouten volgens Ten Hag. "Als je de week beschouwt, hebben we negen goals gemaakt. Dat is goed", zo gaf hij aan. "Maar we hebben er ook elf tegen gehad. Dat is helemaal niet goed. Dat is zelfs slecht. Dat heeft alles te maken met een bepaalde taakdiscipline."

De trainer van Ajax was het niet eens met de kritiek op het trainingskamp in Orlando. "Alle clubs geven altijd aan dat de voorbereid crescendo was. Maar we hebben echt een goede voorbereiding gehad. Maar ook in Amerika ben ik in de rust boos geweest, omdat ze te gemakzuchtig waren", zei hij daarover. "Het is ook logisch. Het is mens eigen om als het goed gaat een procentje minder te geven. Uiteindelijk komen al die procentjes bij elkaar en krijg je ook een aantal tegenvallers. Dat moet je als team opvangen en dat is ons vorige week duidelijk niet gelukt."

De vraag of zijn boodschap wel aan komt bij de spelers wuifde Ten Hag ook direct weg. "Het was pas de tweede keer dit seizoen dat we een wedstrijd verloren. Met duidelijke cijfers, dat wel. De problemen komen dan ook naar voren. We hebben dit seizoen al zoveel wedstrijden gespeeld en ook tegen hele goede tegenstanders dat het wel goed aan komt", aldus Ten Hag. "We kunnen er heel veel dingen bij halen, maar de waarheid ligt op het veld. Daar moeten wij op presteren en dat hebben we vorige week niet gedaan."


Tags

hag amerika beschouwt crescendo feyenoord gemakzuchtig nasleep orlando procentje procentjes taakdiscipline tegenvallers trainingskamp waarheid wuifde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ter hag moet eerst is bij zich zelf beginnen. Twee wedstrijden verloren ook psv door verkeerde opstelling. Bij feyenoord ook ik ben grote fan van dolberg maar als je twee spitsen hebt moet je op dat moment de beste opstellen en dat was huntelaar. Die maakt ook meer onrust in de achter hoede bij feyenoord. Dus ter hag moet eerst bij zichzelf te raden gaan.
+2/-1

 
1 jaar geleden
je hebt volkomen gelijk.huntelaar maak altijd oorlog.
+1/-1

1 jaar geleden
Als je al zag dat het in Amerika fout ging snap ik niet dat je pas na zondag gaat ingrijpen. Zeer zwak van de trainer en assistenten.Dit laat je toch geen 4 wedstrijdan aansudderen of ben ik gek ?
+1/-1

1 jaar geleden
Speel gewoon eens 4-4-2 met Dolberg Achter Klaas en Ziyech en Tadic zwervend er om heen rond de vleugels. Geef vd Beek en de Jong de LCM en RCM positie. Dat geile 4-3-3 is achterhaald en niet verrassend meer.
+1/-3

1 jaar geleden
Er is weinig gogme in het team.
Het gross van de spelers moet gestuurd worden en verteld worden wat er van ze verwacht wordt. Daley Blind heeft zelfs openlijk aangegeven dat hij van een trainer verwacht dat die hem verteld wat zijn taak is.
Onze topper van 18 miljoen met ervaring heeft gesproken.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja Erik het krediet begint op te raken. Dat is je eigen schuld. Je kan lullen als een ware professor maar als we NIET kampioen worden en NIET de beker winnen dan heb je het gewoon slecht gedaan en is het gewoon tijd om verder te kijken. Om me maar netjes uit te drukken. Kortom: Ik, als supporter, EIS dat er de aankomende maanden top gepresteerd wordt. Geen gelul meer maar voetballen en dus PRESTEREN.
+2/-0

1 jaar geleden
Eric Ten hag is de gebeten hond volgens menig Ajax fans, die eigenlijk geen eigen mening hebben, maar graag misschien tegen beter weten in napraten wat de media zoal te zeggen hebben. Nou mede Fans wij hebben zware weken achter de rug en met of zonder Ten hag het zijn de zelfde ego,s op het veld die beslissen voor het welslagen van onze club.
+2/-1

1 jaar geleden
Ten Hag gaat Ajax geen kampioen maken ben ik bang. Ik heb er geen vertrouwen meer in
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een NIETS zeggend bericht. Aangezien je als goed functionerend team/bedrijf ALTIJD kritisch dient te zijn naar elkaar. Dat is de enige manier waarop je de boel scherp houd. En niet enkel wanneer er iets niet naar verwachting verloopt. Fouten maak je om van te leren echter het principe " een ezel (Ten Hag) stoot zich....." gaat hier niet op omdat mede door zijn povere tactisch inzicht de wedstrijd tegen Heerenveen (kop positie verkrijgen) EN tegen Feijenoord weg gegeven zijn. Meerdere mensen (ook hier op de site) hebben de spijker op z'n kop geslagen. Maar ik kan het niet laten om nogmaals de tactische blunders van het trio aan te stippen. Tegen PSV (bekend), tegen Heerenveen rechtsback die schuldig is aan 2 tegendoelpunten er in laten staan en niet ingrijpen. De wissel van van der Beek + Dolberg laten staan getuige van weinig inzicht en het volharden in een hoop op zegen scenario. Deze trainer zal nog een aantal van dezelfde fouten maken aangezien hij he t spelletje niet in z'n geheel door heeft....een bekend Amsterdams orakel verkondigde eens " je gaat het pas zien als je het door hebt" ...en zo is het, misschien dat Erik e.e.a. aan bij spijkering nodig heeft bij de Cruijff foundation?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja ik begrijp jou donders goed maar je moet beseffen dat Ajax in een zeer moeilijke periode zit met al die transfers. Het moment dat Frenkie zijn been terug trok bij het inkomen van Haps doet mijn vrezen voor de toekomstige wedstrijden die nog komen gaan. En daar kan Geen trainer wat aan doen. Van avond gaan we het zien.
+1/-0

1 jaar geleden
Als je alleen kijkt naar verlies wedstrijden en niet naar de wedstrijden daarom heen dan gaat het inderdaad niet zo slecht. maar 2x verloren. Maar de wedstrijden voor de winter maar vooral na de winterstop waren een voorbode voor dit debacle. En als je dat niet ziet of niet kan veranderen, is er iets mis. Verder is er geen topsport mentaliteit. "Het is ook logisch. Het is mens eigen om als het goed gaat een procentje minder te geven. Daar wordt je geen kampioen mee. Vraag maar aan Sven Kramer of elke willekeurige tour de France renner.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg