Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax al duizend dagen niet meer bovenaan in Eredivisie: 'Jemig zeg'

1 februari 2019 08:19 - Algemeen Dagblad

Vrijdag is het precies duizend dagen geleden dat Ajax voor het laatst bovenaan stond in de Eredivisie. Reden voor het Algemeen Dagblad om hier uitgebreid bij stil te staan. Het AD weet bovendien te vermelden dat het record van Ajax 1015 dagen is. Iets wat verbroken zal worden indien PSV uit de komende drie wedstrijden minimaal vijf punten haalt of Ajax puntverlies lijdt de komende drie weken.

Bryan Roy geeft aan dat het 'heel triest' is dat Ajax al zo lang niet meer bovenaan heeft gestaan. "Maar het is tegelijkertijd een voldongen feit", aldus Roy. "Ik bedoel: het is niet dat ik er slecht van slaap. Maar natúúrlijk staat dit heel ver van alles waar Ajax voor staat. Ajax staat voor winnen. Niet voor leedvermaak over duizend dagen niet aan kop."

Alleen tussen 11 november 1990 en 22 augustus 1993 was Ajax langer niet de koploper van Nederland. Sonny Silooy maakte toen deel uit van die ploeg. "Maar wij wonnen toen in 1992 wel even de UEFA Cup hè. Dus gevoelsmatig speelde die dagen zonder koppositie veel minder door dan nu", zo geeft hij aan. Silooy was zelf niet op de hoogte dat Ajax al zo lang niet meer bovenaan gestaan heeft. "Duizend dagen? Onafgebroken? Jemig zeg. Frank de Boer was dus de laatste trainer die bovenaan stond. Frank is in de tussentijd bij Atlanta United aan zijn derde club bezig na Inter en Crystal Palace."

Volgens Roy zit er maar één ding op. "We moeten kampioen worden. Punt. Er is geen andere keuze. Op naar de duizend dagen als koploper", zegt hij daarover.
Tags

eredivisie jemig silooy atlanta boer bryan inter leedvermaak nederland onafgebroken palace sonny tussentijd uefa voldongen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Wat zijn ze bij mijn cluppie toch weer leuk bezig, amper is de vervelende transfer periode voorbij dan komen ze weer met een artikel om mijn cluppie onder de neus te wrijven hoe slecht dat zij bezig zijn. Als je wat belangrijks wil brengen maak dan een artikel waar melding wordt gemaakt van de misstanden van de halve finale tegen Feyenoord.
+1/-0

5 jaar geleden
Ach, ik ken een club welke tot 2 jaar terug 7200 dagen geen kampioen was geworden.
+1/-0

5 jaar geleden
Ongeveer even zo lang (een paar eerste seizoensweken niet meegerekend) staat Ajax op de tweede plek. Tijd om dat abonnement eens op te zeggen.
+1/-0

5 jaar geleden
De ajaxspelers kunnen de druk niet aan.
Zelfs als ze de mogelijkheid hebben eerste te worden zakken ze in elkaar.
Als ze dan eens eerste staan in de kampioenswedstrijd wordt die zelfs verknooid tegen een cluppie uit de onderste regionen.
Het is een schandaal dat ze tegen Heerenveen na TWEE keer voorgestaan te hebben de zege alsnog uit handen geven terwijl PSV tegen Emmen al punten verspeeld had. De spelers hebben teveel babbels omdat ze denken dat ze dan bluffers zijn zoals bij Ajax hoort. Ze vergeten dan hun voeten te laten spreken. Bluffers zijn hedentendage spelers met teveel babbels
+1/-0

5 jaar geleden
Ach nog even en zijn we dat 10000 dagen niet als ajax zo door gaat

Mij verbaasd niets meer bij die club
+1/-0

5 jaar geleden
"Maar wij wonnen toen in 1992 wel even de UEFA Cup hè. Dus gevoelsmatig speelde die dagen zonder koppositie veel minder door dan nu",

Tja, en in deze periode stonden we in de finale van de Europa League. Zoveel scheelt het dus allemaal niet...
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson