Transparent
Inloggen
Sluiten

Al twintig competitiewedstrijden op rij in eigen huis gewonnen van VVV

1 februari 2019 09:03

Aanstaande zaterdag neemt Ajax het in de Johan Cruijff ArenA op tegen VVV Venlo. Het zal pas de vijfde keer worden dit seizoen dat de ploeg van Erik ten Hag eerder begint aan de speelronde dan PSV, omdat de Eindhovenaren een dag later pas in actie zullen komen. De uitgelezen kans om al dan niet tijdelijk in te lopen en de druk te vergroten.

De wedstrijd van zaterdag zal de vierentwintigste keer worden dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. Ajax wist tot nu toe twintig keer te winnen, één keer werd het gelijk en twee keer waren de Limburgers te sterk. De wedstrijden met puntverlies vonden echter al in de jaren vijftig plaats. De eerste twee duels in Amsterdam tussen beide ploegen leverden een nederlaag op, terwijl de eerste keer sinds de oprichting van het betaald voetbal dat Ajax - VVV op het programma eindigde het in een 1-1 gelijkspel. De twintig competitiewedstrijden daarna was Ajax steeds de winnaar.

Afgelopen seizoen eindigde het duel nog in een 4-1 overwinning. Ajax kwam toen nog op achterstand, maar dankzij twee doelpunten van David Neres vlak voor rust stond de ploeg van Ten Hag voor rust alweer voor. Na rust scoorden ook Klaas Jan Huntelaar en Hakim Ziyech. In de eerste helft van die wedstrijd viel Joël Veltman uit met een zware knieblessure. De verdediger is inmiddels weer hersteld, maar wacht nog op zijn eerste minuten sinds die blessure.

Eerder dit seizoen kende Ajax veel moeite in Venlo. De VAR speelde uiteindelijk een beslissende rol. In de eerste helft werd na tussenkomst van de videoscheidsrechter een doelpunt van VVV afgekeurd, terwijl Ajax vlak voor tijd een strafschop kreeg. Die overtreding werd door Kevin Blom gemist, maar na tussenkomst van de VAR werd de penalty wel gegeven en zo wist Dusan Tadic het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

In de selectie van VVV Venlo zit één speler met een verleden bij Ajax. Damian van Bruggen speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot zestig wedstrijden voor Jong Ajax. Ook mocht hij twee keer bij het eerste elftal op de bank plaats nemen, maar tot een invalbeurt kwam het niet.




Tags

vvv hag var arena blom bruggen huntelaar jong neres oprichting tadic veltman videoscheidsrechter vierentwintigste ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht