Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt: Dennis Johnsen op huurbasis naar sc Heerenveen

30 januari 2019 15:30 - Ajax.nl

Via de officiële website heeft Ajax bevestigd dat Dennis Johnsen het seizoen op huurbasis zal afmaken bij sc Heerenveen. De Friezen hebben bovendien een optie tot koop weten te bedingen. De aanvaller heeft nog een contract tot de zomer van 2021 bij Ajax. In 2017 kwam Johnsen juist nog van sc Heerenveen naar Ajax. Hij speelde 41 wedstrijden voor Jong Ajax. Als invaller speelde hij vier wedstrijden in het eerste elftal.

Op de website van sc Heerenveen geeft Johnsen aan dat hij deze transferperiode sowieso wilde vertrekken uit Amsterdam. "De concurrentie bij Ajax is groot. Er zijn veel vleugelspelers en ik moet spelen om beter te worden", aldus de Noor. "Dat vonden ze bij Ajax ook. En het liefst op hoog niveau. Bij Heerenveen moet en wil ik aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan."

Johnsen kijkt wel positief terug op zijn periode in Amsterdam. "Ik had natuurlijk wel vaker in het eerste elftal willen spelen, maar van trainen met goede spelers als Ziyech en Tadic word je beter. Ik ben gegroeid als voetballer", zo geeft hij aan.

Meer op Ajax.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Kan hij Ten Hag niet meenemen?, is helaas beetje door de mand gevallen en hoort geen top club te runnen. Ik zeg, breng Louis van Gaal terug en laat de goeie ouwe tijden herleven.
7 maanden geleden
Een goede en verstandige keus van zowel Dennis Johnson als SC Heerenveen. Wie weet in de toekomst een opvolger van Dusan Tadic? De tijd zal het leren! :-)

Laatste nieuws