Transparent
Inloggen
Sluiten

Halve finale in De Kuip ook zonder uitsupporters

30 januari 2019 14:02 - RTV Rijnmond

De halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax zal ook gespeeld gaan worden zonder uitsupporters. Dat is woensdagochtend besloten na een overleg tussen politie, justitie en de gemeente Rotterdam, zo meldt RTV Rijnmond. Volgens een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb is er geen reden om supporters van Ajax wel toe te laten. "Er is nog steeds geen voorstel van beide clubs of van beide supportersverenigingen om de klassieker onder normale omstandigheden te kunnen laten spelen. Zolang dat er niet ligt, wijzigt het standpunt niet", aldus de woordvoerder.

Sinds 2009 zijn er bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax geen uitsupporters meer aanwezig geweest. Dat was ook zo bij de bekerwedstrijden in 2014 en 2015. Toen Feyenoord en Ajax in 2010 elkaar in de finale troffen werd de finale over twee wedstrijden gespeeld.

Meer op RTV Rijnmond


Tags

uitsupporters feyenoord kuip aboutaleb ahmed gemeente justitie klassieker knvb politie rijnmond supportersverenigingen toto woensdagochtend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Al net zo "verrassend" als die "loting"...
9 maanden geleden
Haha, na een overleg tussen politie, justitie en de gemeente Rotterdam.
Nu wordt het tijd dat de KNVB zijn tanden laat zien en Feyenoord dwingt een ander stadion te zoeken, al zie ik Ajax liever in de Kuip winnen.
De wedstrijd Gemert - Feyenoord werd om deze redenen ook verplaatst naar het stadion van Helmond Sport.
Ik heb een mail verstuurd naar de KNVB.
Verzonden: maandag 28 januari 2019 18:38
Aan: KNVB
Onderwerp: bezoeken bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax

Aan de KNVB,

Als Ajaxsupporter zou ik graag de bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax 27 febr 2019 willen bezoeken. Ik weet niet of er nu wel of geen Ajaxsupporters in de Kuip mogen aansluiten.

Als deze mogelijkheid er niet is wordt het hoog tijd dat deze gecreeerd gaat worden, anders zal deze wedstrijd verplaatst dienen te worden naar een ander stadion of over 2 wedstrijden uitsmeren.

Ik kan me voorstellen dat beiden niet wenselijk is, dus aan de KNVB om een rechtvaardig en eerlijk besluit te nemen en Ajaxsupporters toe te laten in de Kuip en als proef te laten slagen.

Iedere voetballiefhebber wil toch graag zien dat het uitvak gevuld wordt en plaats voldoende cameras bij beide supportersgroepen, zodat de raddraaiers hun leven lang niet meer dat mooie nostalgische stadion dat de Kuip is mogen bezoeken, gewoon keiharde eisen stellen.

Ik heb vandaag op mijn werk vele Feyenoord en PSV supporters gesproken (jullie snappen wel waarom na gisteren) en allen waren het 100% met mij eens en ik heb gezegd dat ik deze mail zou versturen.

Graag een positieve en baanbrekende reactie.
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax moet is ballen tonen, zeker na die kansloze straf van Utrecht 1.5 jaar geleden. Zoals sardientje al aangeeft, Gemert werd ook verplaats. Ajax moet nu zeggen" of met uitsupporters of we komen lekker niet, de mazzel. Kennelijk kan Fey de veiligheid niet waarborgen. Reglementen geven in dat geval aan een andere locatie te raadplegen. Maarja doortastendheid bij Ajax is er alleen bij uitgaande transfers dus ik verwacht er niets van. Zou trouwens nog mooier zijn om 5 .minuten voor de aftrap de kleedkamer niet uit te komen en terugwaarts te gaan naar Mokum worden ze ze helemaal gek daar in Rotterdam!
9 maanden geleden
Het moet toch niet gekker worden. Waarom geen uit en thuisduel om het eerlijker te maken en dan bedoel ik niet alleen voor deze halve finale maar ook voor die andere. En kan dat niet dan maar op neutraal terrein zonder toeschouwers.
9 maanden geleden
Gewoon lekker niet die kant op gaan. Lekker laten schieten, gare beker.
9 maanden geleden
Tsjah kon je op wachten. En de #knfb zal er weinig tegen doen. Ook #ajax zal de ballen wel niet hebben om in verweer te gaan
9 maanden geleden
Uiteraard voor 100% deze uitkomst verwacht, maar dat betekent niet dat we ons hierbij moeten neerleggen. We is Ajax en haar supporters.
Eerst via de normale weg proberen. Oftewel de KNVB verzoeken hier in te grijpen. Uitkomst eigenlijk ook al duidelijk. Lekker draaien en gaan verschuilen achter de gemeente Rotterdam/Politie.
De volgende stap is de KNVB aangeven dat wij het niet pikken. Compromis. Een tal van scenario's is mogelijk:
1. Neutraal stadion 2. Twee wedstrijden 3. Geen supporters toelaten 4. Wedstrijd in Zeist spelen uiteraard ook zonder publiek 5. Kort geding tegen de KNVB en Feijenoord
om het af te dwingen

Kiest men niet voor één van deze opties gewoon zeggen we spelen niet. Bekijk het maar. Dat laatste daar heeft Ajax de ballen niet voor.
9 maanden geleden
Dat de wedstrijden in de competitie zonder uit supporters worden gespeeld heft zich in feite op omdat er 2 wedstrijden zijn, een bij ons en een in rotterdam. Nu is het een wedstrijd en is AJAX duidelijk in het nadeel. AJAX zal niks ondernemen. Daar ben ik van overtuigd. Daar hebben ze de ballen niet voor en staan ze niet genoeg achter de supporters.
Het enige dat we kunnen doen is op 27 februari in grote getale naar rotterdam te reizen en in het centrum plaats te nemen. Niet om rotzooi te schoppen maar gewoon om daar aanwezig te zijn. Eens kijken wat er dan gebeurt. Bij deze dan ook de oproep: zoveel mogelijk Ajacieden naar rotterdam op 27 februari.
 
9 maanden geleden
Om vervolgens te bewerkstelligen dat er nooit meer over en weer uit supporters welkom zijn!!!
Want jij denkt dat dit rustig zal verlopen? Jij denkt dat je tot in het centrum kunt komen? Jij vindt dit echt een goed idee?

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez basten blind brom chelsea dest eiting fier gravenberch hag huntelaar jong keijzer keizer knicks koen nets nietzsche nix onana onzin potter promes renemar rkc siem staafincident stengs tadic ziyech