Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Boeve: 'Deze uitslag zien we over vijftig jaar nóg terug'

28 januari 2019 08:53

Peter Boeve geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat de nederlaag tegen Feyenoord hard is aangekomen. "Deze uitslag zien we over vijftig jaar nóg terug in de geschiedenisboeken", aldus Boeve. "Ik wil Feyenoord beslist niet tekortdoen. "Alles begint met beleving, passie, de absolute wil om te winnen. En ’Gio’ en zijn spelers hebben het fantastisch gedaan."

De oud-speler van Ajax gaat verder: "Ajax was niet uitgeslapen, de weg kwijt. Er werd zelfs in het strafschopgebied niet gedekt en spelers lieten keer op keer hun man lopen."

De landstitel gaat volgens Boeve nu heel lastig worden. "Mijn enige hoop is een scenario als in 1983", zo geeft hij aan. "Wij wonnen met 8-2 van het Feyenoord van Johan Cruijff. Johan zei in de spelersbus tegen André Stafleu: 'Maar wij worden kampioen'. Hij kreeg gelijk. Als dit Ajax dat ook kan bewerkstelligen, neem ik mijn petje af."

Boeve is ook kritisch over Erik ten Hag. "Een trainer moet de organisatie in het veld bewaken en dat heeft hij totaal niet gedaan", zegt hij daarover. "Ze zeggen weleens dat een trainer zo goed is als zijn materiaal. Maar je kunt toch niet zeggen dat hij géén kwaliteit heeft. Als je in twee wedstrijden tien tegengoals krijgt, klopt het van geen kant."

Over de wissel van Donny van de Beek heeft hij geen goed woord over. "Degene die wel zijn taken uitvoerde. Hoe kun je hem er nu afhalen als anderen falen?", aldus Boeve. "Kennelijk de weg van de minste weerstand. Dat zag je ook bij het slachtofferen van David Neres."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws