Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Ajax bestaat weer uit elf individuen, voor wie hun eigen bv’tje voorop staat'

28 januari 2019 07:09 - De Telegraaf

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf vraagt Valentijn Driessen zich af of Erik ten Hag wel de juiste man is voor Ajax. "Het blijkt een lastig, bijna ondoenlijk karwei voor de Ajax-trainer om de zogenaamde vedetten voor zich te winnen. Hoewel Ten Hag zich na de zeperds tegen Heracles Almelo en PSV voor zijn doen flexibel opstelde en enige concessies deed aan zijn werkwijze", aldus Driessen.

Mede dankzij het aanpassen van de werkwijze zette Ajax een uitstekende reeks neer voor de winterstop. "De Ajacieden en hun trainer zijn het nu ineens helemaal kwijt. De 4-4 thuis tegen Heerenveen en 6-2 nederlaag bij Feyenoord zijn een regelrechte aanfluiting. Helemaal als je het spelersmateriaal tegen elkaar afzet", zo geeft de chef voetbal van De Telegraaf aan. "Ajax bestaat weer uit elf individuen, voor wie hun eigen bv’tje – lees lucratieve transfer - voorop staat."

Driessen heeft geen goed woord over voor de spelers van Ajax. "Het ontluisterende antwoord van enkele transfertargets van Ajax belooft weinig goeds", zo zei hij. "Ziyech was bij een 3-0 voorsprong in de rust van Ajax-Heerenveen verbolgen over zijn gedwongen wissel. Neres kon geen begrip opbrengen voor zijn reservebeurt, waarna hij snel de verzekering kreeg dat hij de hele tweede helft zou spelen. Onana distantieerde zich van enige schuld bij diverse Feyenoord-doelpunten door zijn ploeggenoten openlijk stijf te schelden. Alleen Matthijs de Ligt deed normaal hoewel hij als aanvoerder en leider van de defensie meedeelt in de malaise met tien tegentreffers in twee competitieduels."

Voor Ten Hag wacht dan ook een hels karwei. "Voor de Champions League tegen Real Madrid zullen alle Ajacieden onderkennen dat ze het samen moeten doen, maar alles en iedereen bij Ajax is gefocust op het kampioenschap. Faalt Ajax dan levert het slachtoffers op", aldus Driessen. "Dan maakt het voor Ten Hag niet uit dat hij internationaal overwintert of voor Overmars dat hij meer dan 350 miljoen euro heeft verdiend. Dan wordt gewezen op falende aankopen en mislukt trainersbeleid. Dat mechanisme is Ajax eigen als er geen prijs wordt gewonnen."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik heb een hekel aan Driessen met zijn hetze, maar hier moet ik hem gewoon gelijk geven. Tsja, wat kan je anders.. 3 partijen na de winterstop: 11(!) goals tegen, waarvan 10 in de Eredivisie in 2 wedstrijden tegenover 8 goals tegen in 17 wedstrijden voor de winterstop. Wtf is er aan de hand? Wat Driessen zegt lijkt me de enige verklaring. Zo een schandalige vertoning gisteren dat ik enkel maar zin heb te schelden. Waarom Dolberg maar blijven opstellen terwijl Huntelaar duidelijk in vorm is? Wellicht had je de wedstrijd dan in de eerste 20-30 minuten al beslist.
7 maanden geleden
Ik kan die Driessen niet zien of luchten maar hij heeft hier wel een punt.
Met name Tadic en met name Ziyech spelen alleen voor zichzelf. Dolberg speelt al ruim een jaar als een drol. Dat je Huntelaar achter de hand hebt is eigenlijk ook triest, die komt ook gewoon tekort.
Wöber te gemakkelijk laten gaan. Die speelde in grote wedstrijden prima als LCV. Schöne faalt altijd in grote wedstrijden, dan komt zijn gebrek aan loopvermogen aan het licht. In wedstrijden tegen de kleintje maakt dat niet uit.
Ik denk wel dat de competitie nog lang niet gelopen is. Er moet wel een grote stap qua mentaliteit gezet worden.
 
7 maanden geleden
Nonsense, Ziyech speelt goed en werkt hard, maar hij kan het niet alleen. vPersie was magistraal, Dolberg is al een jaar uit vorm, Magallan snapt de verdediging bij Ajax nog niet en Tagliafico mis je. Dan kun je verliezen bij Feyenoord in de Kuip, zelfs geflatteerd verliezen.
7 maanden geleden
Natuurlijk heeft Valentijntje nu gelijk, achteraf kijk je een koe in zijn kont. Ik schrijf deze nederlaag toe aan de gebrekkige mentaliteit, de foute opstelling maar ook aan de hetze die sukkeltjes als Valentijn D. voeren tegen Ajax en zijn trainer. Het continu publiceren van roddels en geruchten over al dan niet op handen zijnde transfers van spelers, waardoor andere journalisten vragen daarover blijven stellen aan spelers, brengt geen rust. Dat komt er een keer uit. Nu dus met desastreuse gevolgen. Breng nieuws als er nieuws is, dat is je taak als nieuwsmedium. Als er geen nieuws is, hoef je niets te brengen.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik blijf zeggen dat ten Hag niet de juiste man bij Ajax is. Dit was duidelijk weer een tekortkoming van people management.Als je spelers zo verschrikkelijk niet thuis geven, stel je dat als goeie trainer bij in de rust. En idd, waarom die drol van een Dolberg maar blijven opstellen? Tadic speelde als een natte krant,Frenkie en Blind als een oud wijf. Ajax heeft te veel ideale schoonzonen en te weinig etterbakken in het veld. Als ziet hoe die Fijenoorders fysiek te keer gingen weet je ook gelijk waar het bij ons aan ontbreekt. En dat is een mentaliteit kwestie die een trainer kan en moet oplossen, maar dan moet een trainer daar wel de capaciteiten voor hebben.
 
7 maanden geleden
Zijn volwassen gasten geen kinderen. Kan je je niet motiveren dan lekker wegwezen . Daar heb je geen trainer voor nodig. Voetbal onder ten Hag is gewoon goed op 3 keer na niet.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ooooh echt, en wie zijn schuld was dat die 3 keer?
Juist!
 
7 maanden geleden
En die andere 32 keer? Dat het wel liep? Geldt zeker opeens niet?
 
7 maanden geleden
Gaat het niet om Nico, het gaat om de tactische blunders die ten Hag heeft gemaakt, en er niks van schijnt te leren.
Hij blijft eigenwijs aan zijn eigen gelijk volhouden, met het gevolg dat de spelers hem niet moeten. Dát is waar het om draait en dat noemt men in het gewone bedrijfsleven een onwerkbare situatie en zal er één van beide partijen het veld moeten ruimen. Lijkt mij niet dat je een hele selectie kan verwijderen dus moet je een individu verwijderen, in dit geval ten Hag.
7 maanden geleden
Ja hoor, daar is onze Valentijn weer met zijn vooringenomen houding t.o.v. ten Hag. Telkens als het niet goed gaat komt hij met zijn opmerking dat ten Hag niet de juiste man op deze plaats is. Hou toch op kereltje. We hebben toch met zijn allen kunnen zien dat het gistermiddag volledig aan de mannetjes OP het veld lag? Als vergelijking pak ik er de eerste helft van de bekerwedstrijd tegen Heerenveen bij. Wie zat er toen op de bank Valentijn? Och, dat was ten Hag, nou da's ook wat..... Heerenveen werd volledig overhoop gespeeld en waar was onze Valentijn toen met zijn commentaar? Bah, bah en nog eens bah.
7 maanden geleden
Laat ik over de telegraaf maar niks meer zeggen,daar mijn voorspelling over die krant tegen Ajax is uitgekomen. De trouwe Ajax fans hebben de laatste weken de volle laag over zich heen gekregen en er werd alleen maar over geld gepraat. In de laatste uitgave van voetbal internationaal was een staatje gemaakt wie Ajax gaat verlaten en het geld maar binnen stroomde. Mijn mede fans hebben al laten weten "Ga eens over voetbal schrijven" Geld alleen maakt niet gelukkig.
7 maanden geleden
Lachwekkend weer allemaal. Wat een paniek en niemand kan er opeens meer wat van bla bla.. laten we wel wezen als er na 20 min 0-3 op het bord had gestaan had dat niet gek geweest. Alles zat tegen en die Rotterdammers raakte alles goed. Kunnen er dramatisch over doen maar zo is het wel. Enige wat ik ten Hag kwalijk neem is dat hij het centrum niet in tact hield. Wobber hadden ze ook niet moeten verkopen dat zei ik al gelijk. PSV speelt ook kut en gaat nog wel onderuit. Zaak is nu dat ze de boel.weer op de rails krijgen. Zaterdag VVV thuis en gelijk vol gas er op maak er maaar stuk of 6!! Oftop: Fosuh Mensah zit lekker te flirten met Ajax zou een mooie back zijn.
7 maanden geleden
Het is de Vloek van Huntelaar. Een team met hem wordt nooit kampioen. Niet omdat hij niet goed is, maar omdat er een vloek op hem rust.
7 maanden geleden
Mensen het begint bij de spelers zelf, mentaliteit. Als als als, als Tadic die pingel tegen Heerenveen niet had gemist dan was alles anders geweest. Nu stond hij gister alleen maar te huilen als hij weer een duel verloor. En zo valt er voor vele spelers wel iets te zeggen. Zoals Dolberg, waarom wordt die jongen toch steeds opgesteld? Ga zo maar door.
Maar ontegenzeggend, Ten Hag heeft wel een hele negatieve balans in die paar toppers die hij Ajax heeft mogen coachen, de mooie CL ten spijt... Ik word liever kampioen dan kwartfinale CL.
 
7 maanden geleden
Jij snapt het. Als je in belangrijke wedstrijden als coach de wedstrijd niet 'leest'en niet ingrijpt, of sowieso al begint met een verkeerde opstelling pas je niet bij een club als Ajax. Hoe moeilijk is het.
7 maanden geleden
Wel vaker gezegd dat Ajax geen gogme in de ploeg heeft.
Er is ook geen hiërarchie.
Ziyech wordt speelt ook altijd voor zichzelf en maakt het team in zijn geheel niet sterker.
Blind speelt niet voor niets op verschillende posities omdat hij eigenlijk alleen maar speelt als plaatsvervanger van de gebleeseerde speler. Niemand weet ook of het nu een verdediger of een middenvelder is.
Leiding geven kan hij niet. Hij heeft zelfs al aangegeven dat hij verwacht dat de trainer hem vertelt hoe te spelen. een lachertje die Blind. Doet nooit ene mond open. Grote misrekening van Ajax om hem te kopen laat staan voor 16 miljoen.
7 maanden geleden
De bekende Telegraaf (Valentijn) hetze. Je hoort ze niet als het goed gaat en het is altijd de schuld van Ten Hag als het mis gaat. En natuurlijk heeft hij nu wel een punt maar das niet zo moeilijk als je altijd zeikt, heb je altijd wel een keer gelijk. De spelers mogen zich dit aanrekenen en vooral de zogenaamde vedette. Zij moeten het voortouw nemen maar verzaakte allemaal. Schöne kan niet meer maar doet wat hij kan, dat kan van Tadic en Blind niet gezegd worden. Blind is sowieso een miskoop, zeker voor dat geld. Nu het lek boven krijgen, VVV kapot spelen en Real laten zien wie Ajax is. Kijken of het dan ook aan Ten Hag ligt. Ik ben ook geen fan van Ten Hag maar je moet wel reëel en eerlijk blijven.
7 maanden geleden
Die Driessen moet eens stoppen met zijn gezeur over Ajax
Meestal hoor je alleen negatief gepraat uit zijn mond
7 maanden geleden
Toch wel wonderbaarlijke dat Gio volgens Gullit ineens een toptrainer is.
7 maanden geleden (gewijzigd)
We kennen de aversie van Driessen t.o.v. ten Hag, maar hij heeft in deze wel gelijk. Het klinkt wat merkwaardig, maar er zit misschien wel te veel voetbal in de ploeg. Men ontbeert n.m.m. een echte leider, iemand die voorop gaat in de strijd en de beuk er in gooit. Cruijff zei destijds als Ajax trainer niet voor niets we hebben een type Jan Wouters nodig, die kwam dan ook en dat was gelijk merkbaar. Net zoals in het 1e jaar van Poulsen bij Ajax, geen gestroomlijnde speler maar wel iemand die de beuk er in gooide en bijv. uit bij PSV die Bommel en Toivonen op hun nummer zette. Natuurlijk zijn diverse spelers op dit moment op zoek naar hun vorm van vóór de winterstop, maar een dergelijke speler heeft een ploeg absoluut nodig, zeker dus Ajax!
7 maanden geleden
Vaentijn blijft maar schoppen, word hem een beetje zat.Nooit eens iets positief. Bah, het gaat gewoon opvallen.

Laatste nieuws