Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We zijn niet consequent en gedisciplineerd'

27 januari 2019 16:48

In gesprek met Fox Sports was Erik ten Hag niet te genieten over het spel van zijn ploeg. "Als je de eerste helft van de competitie maar acht doelpunten tegen krijgt en nu in twee wedstrijden al tien. Dan lijkt het me duidelijk waar het aan ligt", aldus Ten Hag. "We zijn niet consequent en gedisciplineerd. Je verdedigende opdrachten vervul je niet goed. Het was gewoon heel slecht."

Ten Hag was wel blij hoe zijn ploeg startte. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd met heel veel druk. We brachten Feyenoord in grote problemen. We kwamen verdiend op 0-1 en kregen kans op 0-2 vanwege goed druk zetten", zo gaf hij aan. "Daarna komen we onze afspraken niet na na spelhervattingen. Het was allemaal heel slecht verzorgd en dan overkomt je dit."

Ook tegen sc Heerenveen maakte Ajax vorige week verdedigend een heel zwakke indruk. "In de voorbereiding in de winter hebben we er al over gesproken. We hebben de spelers ook daarmee geconfronteerd. Het zal heel snel terug moeten komen", zei de trainer van Ajax daarover. "We moeten beseffen wat ons groot heeft gemaakt. Aan de bal hebben we vandaag goede dingen laten zien, maar uiteindelijk wordt het beslist en bepaald door je verdedigende taken. Voetbal is meer dan balbezit."

Uitspraken over de titelrace wilde Ten Hag niet doen. "Daar wil ik niet aan denken vandaag. Ik ben hartstikke chagrijnig van dit resultaat en de manier waarop. Ik denk alleen maar aan hoe we dit kunnen draaien. We moeten dit ook draaien", aldus Ten Hag.


Tags

hag consequent gedisciplineerd brachten chagrijnig feyenoord fox heerenveen spelhervattingen vervul

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg