Ajax hard onderuit in Klassieker in Rotterdam

27 januari 2019 16:22

Aan de uitstekende cijfers van Ajax van 13 Klassiekers op rij zonder nederlaag in de Eredivisie is een eind gekomen. In Rotterdam ging de ploeg van Erik ten Hag hard onderuit met 6-2. Lasse Schöne en Hakim Ziyech scoorden voor rust de doelpunten van Ajax.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. Het zette Feyenoord direct onder druk en was de baas op het veld. Al snel volgde dan ook de volkomen verdiende voorsprong toen Lasse Schöne op schitterende wijze de 0-1 binnen schoot.

De ploeg van Erik ten Hag bleef domineren en het leek dan op wachten op meer Amsterdamse doelpunten. Vanuit het niets lag de bal echter opeens aan de andere kant in het doel toen Jens Toornstra met veel geluk wist te scoren. Ajax was het vanaf dat moment helemaal kwijt en maakte achterin de ene na de andere fout.

Na een half uur spelen kwam Feyenoord op voorsprong via Steven Berghuis nadat hij volledig vrij stond in het strafschopgebied. Een paar minuten later was het wel weer gelijk toen vanuit de kluts de bal voor de voeten van Hakim Ziyech kwam en hij de bal hard in het doel schoot. Voor rust gaf Ajax het echter wederom weg en kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong.

Na rust kwam Ajax aanvankelijk weer wat beter uit de kleedkamer en leek het wachten op de nieuwe gelijkmaker. Toen het achterin echter weer helemaal mis ging en Van Persie de 4-2 kon maken, leek alles voorbij. Feyenoord kon vrij eenvoudig overeind blijven, al was Hakim Ziyech met een schot op de paal wel dicht bij een doelpunt.

Ajax werd echter aan alle kanten voorbij gelopen en via Vilhena en Ayoub werd de vernedering voor de ploeg dan ook enorm met een 6-2 nederlaag.