Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in competitieverband al bijna zeven jaar ongeslagen in De Kuip

25 januari 2019 15:24

Zondag wacht voor Ajax in Rotterdam de Klassieker, een wedstrijd waar Ajax het laatste jaren uitstekend doet. De laatste nederlaag in De Kuip in competitieverband was namelijk alweer bijna zeven jaar geleden.

Feyenoord kent een zeer wisselvallig seizoen. Europees was het in augustus al uitgeschakeld, terwijl het in de competitie al een straatlengte achterstand heeft op Ajax. Omdat Feyenoord met zeven punten voorsprong een groot gat heeft met nummer vier Vitesse staat het op een niemandsland op de ranglijst. Vorig weekend ging Feyenoord nog onderuit tegen PEC Zwolle.

Over de gehele historie gezien gaat het tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam erg gelijkop. Ajax wist 28 keer te winnen en verloor 27 wedstrijden, terwijl het duel 24 keer in gelijkspel eindigde. Het doelsaldo is met 150-151 ook nagenoeg gelijk.

Het meest doelpuntrijke duel in de historie van de Eredivisie vond ook in de Klassieker in Rotterdam plaats. In het seizoen 1960/1961 was Feyenoord met 9-5 te sterk voor Ajax. De grootste overwinning van Ajax in Rotterdam is 0-5. Dat lukte in de competitie twee keer. Zowel in het seizoen 1958/1959 en in het gouden jaar 1994/1995 was Ajax veel te sterk.

Afgelopen seizoen eindigde het duel nog in 1-4. In Rotterdam lieten met name de invallers zich zien omdat doelpuntenmakers Kasper Dolberg (twee maal) en Siem de Jong op de bank begonnen. Klaas Jan Huntelaar had het eerst doelpunt van Ajax gemaakt.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws