Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Ik besloot mijn droom te volgen'

24 januari 2019 07:24 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Frenkie de Jong aan dat hij het lastig vond om te kiezen tussen Barcelona en Paris Saint-Germain. "Het is een gevoelskeuze, afgelopen vrijdagavond gemaakt. Met plussen en minnen kwam ik er niet uit tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain", aldus De Jong. "Omdat ik zo’n twijfelaar ben, en maar bleef nadenken de afgelopen maanden, besloot ik mijn droom te volgen. Simpel, eigenlijk."

De middenvelder kijkt er naar uit om samen met Lionel Messi te kunnen spelen. "Hij is de beste en ik vind het een eer om ploeggenoot van hem te worden. Nu kan ik me nog niet voorstellen met hem op het veld te staan", zo geeft hij aan. "Toch ga ik daar niet rondlopen als een soort toerist, die alleen maar naar Messi staat te staren. Ik doe er juist alles voor om basisspeler te worden bij FC Barcelona."

De Jong sprak ook met PSG en Manchester City. "Dat zouden ook topkeuzes zijn geweest. Ik heb niet niet voor PSG en City gekozen, maar wel voor Barcelona", zegt hij daarover. "Afgelopen donderdag kwamen ze met een zware delegatie naar Amsterdam en gaven er direct een paar klappen op. Dat maakte veel indruk. Mijn manager Ali Dursun is zondag naar Catalonië gevlogen en heeft alles geregeld. Maandag kwam hij terug en konden we de details afronden."

Ook bondscoach Ronald Koeman is blij met de transfer van de middenvelder. "Hij was heel enthousiast. ’Mooi excuus om wat vaker naar Barcelona te gaan", aldus De Jong.




Tags

jong barcelona messi psg afronden ali catalonie delegatie dursun eer excuus gevlogen gevoelskeuze koeman minnen plussen rondlopen staren telegraaf toerist topkeuzes twijfelaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos