Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt: Frenkie de Jong komende zomer naar Barcelona

23 januari 2019 18:12 - Ajax.nl

Ajax heeft de transfer van Frenkie de Jong bevestigd. De middenvelder maakt komende zomer de overstap naar Barcelona. Ajax ontvangt 75 miljoen euro voor De Jong en dat kan door bonussen oplopen tot maximaal 86 miljoen euro. De Jong had nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2022.

Meer op Ajax.nl


Tags

jong barcelona

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Heel bizar, dut bedrag laat zien dat het voetbal compleet de weg kwijt is. Een club als Barça heeft 300 miljoen schulden en dit kan?? Haarlem, RBC e.d vallen om voor een ton. Desalniettmin is dit een mega klapper en zal er in de Arena nu wel een flesje opengaan. Is Frenkie gegunt sympathieke gozer. Hoop dat Overmars met dit geld mag shoppen. Even Bergwijn ophalen :)
+1/-0

1 jaar geleden
Kan maar geregeld zijn, beter als op de slotdag in september.
+2/-0

1 jaar geleden
Prima zo, alle partijen weten nu waar ze aan toe zijn. Hopelijk gaat Frenkie nu een half jaar vlammen en halen we de titel binnen. Ook Willem 2 en RKC profiteren mee, en terecht. Voor die clubs, en vooral RKC, is dit een enorme kapitaalinjectie.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is stomvervelend dat de FIFA/UEFA alleen de grote landen geld laat hebben.
+1/-0

1 jaar geleden
Hallo allen! Wat mij vooral pijn doet in dit hele Frenkie de Jong gebeuren.
De Jong heeft nog niks gewonnen bij Ajax of welk team dan ook. En tuurlijk is het een toptalent en topspeler, maar als hij mislukt bij Barca, het boeit Barca niet. Ze zijn geen sociale club, al denken sommigen van wel. Vraag maar eens aan alle nederlanders die er gespeeld hebben. Het is gewoon triest dat er zoveel geld wordt betaald voor een speler die nog niks gewonnen heeft terwijl hij bij de grootste club van het land speelde. Wij zijn nu weer onze beste speler (1 van) en Barca koopt er zo nog 5 van. Dembele, Suarez, Coutinho, Neymar, Ibra, Eto, Henry, Sanchez. Barca koopt ook alleen maar bijna. Ook wil ik nog even van mij af schrijven dat Barcelona alles aan Ajax, Michels en Cruijff te danken heeft. O wat zijn ze nu blij daar met Frenkie, o wat zijn ze blij. Maar, o als ze deze club en al onze mooie spelers, trainers en filosofie niet hadden gehad. Wat was Barcelona dan? Hoogstens niet meer dan een Espanyol. Mijn gedachte? Frenkie de Jong gaat te vroeg weg. 21 jaar. Terwijl Cruijf 25 was en drie EC 1 had gewonnen. 21 jaar zijn en bij Ajax spelen en nog steeds niets gewonnen hebben. Dan wil je toch ook niet weg? Win eerst eens wat titels, een Europese prijs en dan misschien een transfer. Het is mogelijk, denk aan de Uefacup finale. Die zouden we nu kunnen winnen met ons team. Triest dat we steeds, soms zelfs na een jaar onze pareltjes kwijt raken.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Sommige clubs raken hun pareltjes kwijt voordat ze er ook maar een wedstrijd gespeeld hebben.. En dan noem ik nu als voorbeeld Willem 2 (we hebben Frenkie daar vandaan gehaald zonder dat hij ook maar 1 wedstrijd heeft gespeeld bij het eerste). Zo werkt het nou in de voetballerij. Ook bij ons zou hij zomaar kunnen mislukken.

Nu profiteren we er dik van en hebben we wat geld te besteden om eens goed in te kopen, contracten op te waarderen en proberen spelers zolang mogelijk te houden. We zijn inmiddels zo ver dat we spelers alleen voor de hoofdprijs kunnen laten vertrekke. ;)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je heb gelijk natuurlijk... maar ach, als ie mislukt, kopen we hem gewoon lekker terug voor zeven gulden vijfentwintig per kilo.
+1/-0

1 jaar geleden
Trots op het feit dat een Ajax speler zo in de goed in markt ligt, verdrietig om het feit dat we de toppers niet kunnen behouden.. Dit jaar geen kampioen en volgend jaar dus ook niet.. 500 miljoen op de bank, kunnen we niet uitgeven want de top komt niet..
+1/-0

1 jaar geleden
Nu maar hopen dat hij direct extra gemotiveerd het gevecht aan wil gaan met ons tegen Real. Kan hij meteen daar een mooie beurt maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Is hem gegund en fijn dat het pas na dit seizoen is. Ook mooi dat clubs als Willem2 en RKC mee profiteren. Zo zie je maar dat talenten het beste in Nederland aan Ajax kunnen worden verkocht om er zelf financieel ook veel beter van te worden ipv PSV of Feyenoord.....
+1/-0

1 jaar geleden
Nu kunnen we Feyenoord kopen ofzo
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat kon al met het bedrag dat we voor Wöber kregen. ;)
+2/-0

1 jaar geleden
Mooi voor frenkie, gefeliciteerd.
Blij te zien dat Nederlands talent niet meer weggaat voor peanuts zoals voorheen.
+1/-0

1 jaar geleden
Er gaan er meer, maar is ook een goed Ajax na Frenkie, Mathijs, Hakim te formeren met zo'n giga buidel geld ! Ik geloof in een ";Bayern FC Hollywood" scenario. De tijd van prijzendroogte gaat voorbij.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg