Transparent
Inloggen
Sluiten

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond: 'Ik ben het niet eens met Gözübüyük'

20 januari 2019 23:15

In Dit was het Weekend op Fox Sports liet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond weten dat hij het niet eens is met de beslissing van Serdar Gözübüyük om geen strafschop te geven aan sc Heerenveen. "Dit was een strafschop. Het was een terechte ingreep van de VAR, want hij doet zijn werk. Hij laat het vervolgens over aan de scheidsrechter en hij vond het kennelijk niet voldoende voor een strafschop. Daar ben ik het niet mee eens", aldus Van Egmond.

Met de opmerking dat het wellicht komt omdat Ajax een topclub is in eigen stadion kon Van Egmond niets. "Als het goed is, maken die mannen die afweging niet. Hij heeft waarschijnlijk de afweging gemaakt of hij het wel of geen overtreding vindt. Vindt hij het verwijtbaar of was het in zijn ogen een voetbalactie. Dat kan allemaal", zo gaf hij aan. "Hij heeft recht op zijn eigen mening. Daar staan ze ook voor, want met die opdracht gaan ze het veld in. De wedstrijd goed fluiten, goed leiden en dat doe je op basis van je eigen kwaliteiten. Maar uiteindelijk vinden we daar ook wat van. In dit geval vind ik het een verkeerde beslissing."

Van Egmond baalde van de beslissing van Gözübüyük. "Over het algemeen hebben ze het goed gedaan. Ik vind het jammer dat het beeld bepaald wordt door één verkeerde beslissing", zei hij daarover. "Het is ook een cruciaal moment. We verwachten van onze top scheidsrechters top beslissingen. Dan is het heel vervelend als dat niet lukt."




Tags

egmond scheidsrechtersbaas baalde fox heerenveen serdar var verwijtbaar voetbalactie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal