Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Iedereen moet in de spiegel kijken en beseffen wat er vandaag gebeurd is'

20 januari 2019 19:07

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat er in de kleedkamer na afloop heel harde woorden waren gevallen. "Iedereen is er goed ziek van", aldus De Ligt. "Het was de slapheid waarmee je de tweede helft begint. Je staat 3-1 voor in de rust en dan begin je heel slap. In de eerste tien minuten krijg je twee goals om de oren en dat mag gewoon niet gebeuren."

Een hoop leek bij Ajax mis te gaan in de tweede helft. "We verloren de bal vaak slordig op plekke waar je hem niet mag verliezen. Het korter dekken had ook veel beter gekund. Zij hadden telkens voorin een mannetje die de bal voorin kon aannemen en draaien. Dat kunnen we onszelf zeker kwalijk nemen", zo gaf de aanvoerder aan. "De restverdediging was vandaag gewoon niet goed genoeg. Als er geen druk op de bal is, kan de verdediging ook moeilijk kort zitten. Dan heb je het risico in je rug geslacht te worden. Als er voorin de druk niet is, kun je achterin ook moeilijk kort zitten. Dan krijg je een opeenstapeling van dingen waarom zij er goed uit konden komen."

De Ligt ging verder: "Hoe slecht de tweede helft ook was, als je 4-3 maakt, moet je hem over de streep trekken. Als dat dan niet lukt, is dat gewoon heel slecht. Je kan het jezelf alleen maar kwalijk nemen. Iedereen moet in de spiegel kijken en beseffen wat er vandaag gebeurd is. Het moet veel beter."




Tags

dekken fox geslacht korter slap slapheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht