Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'De pleuris breekt uit als Ajax geen kampioen wordt'

19 januari 2019 09:28 - De Telegraaf

In zijn column in De Telegraaf geeft Wim Kieft aan dat Ajax kampioen moet worden, anders is iedereen het aantrekkelijke spel van de laatste maanden direct weer vergeten. "Het is fijn en leuk om Ajax te zien spelen, maar langzamerhand merk je dat ze in Amsterdam steeds meer op een vulkaan leven", aldus Kieft. "Nu is iedereen positief, mede door de prestaties in de Champions League en de koppeling aan Real Madrid. Een leuk extraatje en door alle personele problemen bij Real ga ik Ajax langzaam maar zeker een kans geven."

De voormalig aanvaller van Ajax ziet de club de Champions League alleen niet winnen. "En dan zal de pleuris uitbreken in Amsterdam als Ajax voor het vijfde achtereenvolgende jaar geen kampioen wordt", zo geeft hij aan. "Er is altijd discussie. Vandaag kan het niet op en is Marc Overmars de messias en morgen staat alles op omvallen als er even iets tegenzit. Dat alles of niets is tegelijk ook het intrigerende van Ajax."




Tags

kieft pleuris aantrekkelijke column extraatje intrigerende koppeling madrid overmars telegraaf uitbreken vulkaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het kan goed zijn dat wel of niet presteren in een enkele wedstrijd bepalend gaat worden voor het kampioenschap. Is belangrijk om spelers hier wedstrijd na wedstrijd op te wijzen. Kampioenschap zal op details beslist gaan worden.
+1/-0

5 jaar geleden
De selectie van PSV heeft minder kwaliteiten als Ajax. Dat is wel duidelijk.
Echter er is een groot pluspunt voor PSV.
Zij zijn volwassener zowel binnen als ook buiten de lijnen in uitlatingen en daden.
+3/-1

5 jaar geleden
Nieuwswaarde nulkommanul. Onrust stoken door de telegraaf gaat gewoon door.
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geniet van het spel, van de CL en van het niveau van Ajax. Het zou jammer zijn als we geen kampioen worden, maar eerlijk gezegd vind ik dat geen ramp. Het niveau dat Ajax aantikt vind ik vele malen belangrijker en als we dit vol kunnen houden komen de prijzen zeker wel, want we zijn nu zwaar afstand aan het nemen van de rest. Alleen PSV kan nu nog tegenstand bieden, maar ook zij vallen straks af.
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet hoor, van de laatste 3 kampioenschappen onder De Boer staat me eigenlijk weinig meer bij. De UEFA cup finaleplaats onder B̶o̶s̶c̶h̶ Bosz zal ik nooit vergeten. Ik neem Ten Hag niks kwalijk als PSV kampioen word door ook alle wedstrijden in de tweede seizoenshelft te winnen.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Kampioenswedstrijd tegen Twente met uitblinker Siem de Jong.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zo, die wedstrijd zal ik nooit van m'n leven meer vergeten. Kippenvel!
+1/-0

 
5 jaar geleden
Alleen de naam van Bosz ben je wel vergeten....
+4/-0

5 jaar geleden
Ik denk dat Kieft de Ajax fans niet goed kent, Natuurlijk zou ik en paar dagen de pest er in hebben maar meer ook niet. Het is gebleken dat je geen kampioen hoeft te worden en toch de CL kunt winnen en een finale spelen in de EL. Welkom terug in het mensenland, Welkom bij de club van de snor, Welkom bij de telegraaf maar Willem stop eens met het stoken.
+1/-0

 
Frotnek (geschorst)
5 jaar geleden
Hij heeft voor 200% gelijk. Zal wel weer een extra keeper komen na gisteren.
+1/-0

5 jaar geleden
Zo is het maar net, daarom is Ajax ook een club waar je van houdt of niet.
Als het zo door gaat zoals gisteren wordt je inderdaad géén kampioen.
Het wordt sowieso moeilijk als je zoals gisteren 2 sterkmakers moet missen en er niets gelijkwaardigs tegenover kan zetten. Sinkgraven is een leuke voetballer en zal ongetwijfeld een hele aardige jongen zijn maar is géén verdediger.
Dat was gisteren bij het tweede doelpunt van Heerenveen pijnlijk duidelijk te zien.Met alle respect, maar ik dacht dat we het niveau Sinkgravem,Veldman juist aan het ontstijgen waren.
Dat Lamprou een paar klasse tekort schiet moge ook duidelijk zijn, daarbij opgeteld een trainer die bij blessures of schorsingen van sterkhouders de verkeerde keuzes maakt, en het plaatje dat Ajax géén kampioen wordt is duidelijk. Zelfs niet met deze van het talent overgoten selectie.
Het is droevig om te zien hoe ons aller Ajax met de beste selectie in jaren door bovengenoemde factoren het weer niet gaat redden en in de zomer de halve selectie kwijt raakt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal