Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax opent in Johan Cruijff ArenA tweede seizoenshelft tegen sc Heerenveen

16 januari 2019 09:04

In de Johan Cruijff ArenA begint Ajax zondagmiddag aan de tweede seizoenshelft. sc Heerenveen is om 16:45 uur de tegenstander in Amsterdam. Ajax kent normaal gesproken weinig problemen met de Friezen. Van de 29 keer dat de wedstrijd eerder op het programma stond in competitieverband won Ajax 23 wedstrijden. Drie keer eindigde het duel in een gelijkspel en drie keer gingen de punten naar Friesland. De laatste vijf seizoenen wist Ajax echter steeds een ruime overwinning te boeken.

Dit seizoen kent sc Heerenveen een heel wisselvallig seizoen. De Friezen zijn terug te vinden op de tiende plaats. Na PSV en Ajax is het weliswaar de derde best scorende ploeg van Nederland. Er zijn echter ook maar twee clubs die meer tegendoelpunten hebben. Eerder dit seizoen won Ajax in Friesland nog overtuigend met 0-4 dankzij treffers van Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Kasper Dolberg.

In de selectie van Ajax zijn de nodige spelers met een verleden in Friesland. Daley Sinkgraven en Klaas Jan Huntelaar kwamen eerder in hun carriere uit voor sc Heerenveen. Beide spelers werden uiteindelijk ook direct gekocht van Heerenveen, waarbij Huntelaar nu aan zijn tweede periode bij Ajax bezig is na zijn terugkeer in 2017. In de selectie van sc Heerenveen is geen speler te vinden met een verleden bij Ajax. Op de bank zit wel een oude bekende. Trainer Jan Olde Riekerink was jarenlang jeugdtrainer bij Ajax en wist twee jaar op rij met Jong Ajax de titel in de beloftencompetitie te pakken. Met Olde Riekerink als coach kwam Jong Ajax in 2002 zelfs tot de halve finale van de KNVB Beker, maar na strafschoppen bleek FC Utrecht net te sterk. Van 2007 tot 2011 was Olde Riekerink bovendien hoofd jeugdopleiding van Ajax.

Het affiche van zondag is een aparte. Donderdag 24 januari staan beide ploegen namelijk nogmaals tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Dan zal er worden gestreden voor een plek in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.




Tags

heerenveen arena friesland olde riekerink huntelaar jong knvb affiche beloftencompetitie dolberg kasper nederland schone scorende sinkgraven tadic titel utrecht wisselvallig ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal