Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Wij hebben David Neres nodig'

12 januari 2019 07:46 - De Telegraaf

Als het aan Erik ten Hag ligt, blijft David Neres gewoon bij Ajax komende seizoenshelft. "Over dit soort situaties heb ik dagelijks overleg met Marc. In dit geval staan we op het standpunt dat David niet weg mag. Wij hebben hem nodig en hij laat nog in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt", aldus Ten Hag. "We hebben gezegd dat er van de kern niemand gaat vertrekken, maar er tegelijk bij gezegd dat de transferwindow onvoorspelbaar is. Soms komen niet te stoppen processen op gang. Toch zullen we ervoor vechten dit team bij elkaar te houden."

Wel is er de mogelijkheid dat de raad van commissarissen beslissen dat de Braziliaan voor 43 miljoen wel verkocht moet worden. "Het is zo complex en er zijn bij Ajax zo veel mensen bij betrokken dat er een moment kan komen dat het tóch gaat gebeuren. Maar technisch gezien wil ik geen kwaliteitsspeler als Neres verliezen, omdat we hem nodig hebben", zo geeft hij aan. "In deze business kunnen er weleens botsende belangen zijn. De rvc moet daar hun verantwoordelijkheid in nemen. Als zij menen Neres te moeten verkopen, dan is dat hun keuze. Als het zou gebeuren, zal ik adviseren dat we een andere goede speler halen."

In tegenstelling tot Neres mocht Maximilian Wöber wel vertrekken bij Ajax. "Op de posities van Max – links centraal en linksback – hadden we mede door de komst van Magallán en de terugkeer van Daley Sinkgraven behoorlijk wat concurrentie, voorin is het dunner", legt Ten Hag uit.




Tags

neres hag botsende braziliaan business dunner kern magallan maximilian menen onvoorspelbaar processen rvc sinkgraven transferwindow wober

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Off topic: Wat we zeker nodig hebben is een goede 2de keeper. Lamprou Sorry... daar win je geen prijs mee.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal mee eens! Het is jammer dat Kotarski geblesseerd was; had hem graag in Florida gezien. En met El Maacjh komt het denk ook wel goed.
+1/-0

5 jaar geleden
Het is dun gezaaid op de vleugels. Eigenlijk hebben we maar een specifieke buitenspeler. En dat is Neres. Aan de andere kant, 43 miljoen is een gigantisch bedrag. Ook aan belang Neres denken. Een groot dilemma. Wat mij betreft hem laten gaan mits er minstens een, het liefst twee, meteen inzetbare goede vleugelspelers worden gehaald. De vraag is of AJAX andere opties in kaart heeft. Dat is te hopen en zou eigenlijk ook wel moeten.
+5/-0

5 jaar geleden
Neres verkopen en Berghuis bij ophalen.
+1/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid