Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax na strafschoppen onderuit tegen Flamengo tijdens Florida Cup

11 januari 2019 03:21

Ajax heeft de eerste wedstrijd om de Florida Cup weten te verliezen. Het Braziliaanse Flamengo was na het nemen van strafschoppen de winnaar. Na reguliere speeltijd was het duel in 2-2 geëindigd, maar de ploeg van Erik ten Hag was vanaf de strafschopstip de mindere.

Ten Hag koos ervoor om spelers die normaal reserve staan de kans te geven. Lisandro Magallán maakte zijn officieuze debuut en liet direct een uitstekende indruk achter.

Ajax kwam na een kwartier spelen al op voorsprong dankzij een treffer van Klaas-Jan Huntelaar, maar na een paar minuten maakten de Brazilianen al gelijk. Tien minuten voor rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong nadat Zakaria Labyad een schitterende aanval tot doelpunt wist te verzilveren. Flamengo wist voor rust echter nog de 2-2 te maken.

Na rust maakte ook Lassina Traoré zijn opwachting, terwijl Joël Veltman zijn rentree maakte na lang blessureleed. Er zou uiteindelijk niet meer worden gescoord, al was Ajax een paar keer dicht bij een derde treffer. Onder meer de paal stond een nieuwe voorsprong in de weg.

Omdat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Labyad, Traoré en De Wit wisten raak te schieten, maar Veltman schoot op de paal en Magallán zelfs hoog over. Omdat Flamengo niets miste, gingen de Brazilianen met de winst aan de haal.

Ajax heeft nu een punt overgehouden aan de wedstrijd vanwege het gelijke spel. Flamengo krijgt een punt extra door de 4-3 winst in de strafschoppenserie. Aanstaande zaterdag krijgt Ajax de kans op revanche als Sao Paulo op het programma staat.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Was ondanks b-elftal leuke pot, vooral 1e helft. Magallan solide rustige speler en Gravenbergh en Traore komen er wel. Eiting vond ik ook goed en rest deed het ook niet slecht. 2e helft werd er veels teveel gewisseld en was mede daardoor ook erg rommelig. Weltrusten!
6 maanden geleden
1e helft was vermakelijk, 2e helft was Ajax wel de betere ploeg. Flamengo werd redelijk teruggedrongen en de grootste kansen waren voor Lang en Ekkelenkamp. Magallan is zeker een aanwinst, Traoré gaat er ook wel komen als hij wat minder druistig wordt. Veltman kwam centraal op rechts te spelen en deed het niet verkeerd daar. Ik weet nu alleen nog steeds niet waarom Labyad gehaald is. Zijn doelpunt was fraai, maar verder vond ik hem niet best.
6 maanden geleden
Weet niet wat nou de bedoeling was, maar ten Hag heeft alles gedaan om te verliezen.
Vindt het schandalig voor de mensen die daar Ajax hebben gesteund!
Waarschijnlijk de laatste keer dat Ajax wordt uitgenodigd.
 
6 maanden geleden
Chill, joh. Zaterdag komen de basisspelers in actie.
 
nieuws-moderator 6 maanden geleden
Precies, het is toch logisch dat alle spelers aan bod komen? Zaterdag met de basis 11 spelen en iedereen is weer blij. Ook goed om in dit soort wedstrijden te kijken hoe ver sommige spelers (Cerny, Magallan, Traore, Veltman en Sinkgraven) zijn zodat je weet of je wel/niet een vervanger moet halen.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Was leuk om de reserves aan het werk te zien. Waar ik me nog steeds zorgen om maak is de keeper, want Lamprou komt echt tekort en dan heb ik het niet alleen over zijn lengte. Overmars moet echt een betere tweede keeper binnenhalen.
Vond de wedstrijd, en vooral de eerste helft wel vermakelijk met de 2-1 als hoogtepunt. Ten Hag heeft 100% gelijk om met dit elftal voor de dag te komen vandaag. Het is een oefentrip en dan ga je niet onnodig je spelers overbelasten. Zaterdag weer een wedstrijd en dan staan de normale basiskrachten binnen de lijnen. Veld zag er overigens heel netjes uit!
6 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad, goeie pot, leek het in het begin even niet op. En tweede helft waren er te veel wissels en daardoor wat minder. Hadden uiteindelijl wel moeten winnen, maar desondanks heeft de B keus een redelijk goede indruk gemaakt.

Hoop wel dat Neres nog speeltijd krijgt tegen zijn oude club.

PS. wanneer gaat het forum weer open? :)
6 maanden geleden
"Ajax heeft de eerste wedstrijd om de Florida Cup weten te verliezen." Ze hebben er hard voor moeten werken, maar het is toch gelukt of zo?
Verder niet te veel conclusies trekken, hoor. Het zijn maar oefenpotjes.

Laatste nieuws