Transparent
Inloggen
Sluiten

Piet de Visser: 'Diego Lainez is een supertalent'

4 januari 2019 08:46 - NOS.nl

In gesprek met de NOS geeft Piet de Visser aan dat Ajax een goede slag slaat als het Diego Lainez weet binnen te halen. "Hij is een supertalent. Een speler met veel techniek en snelheid, met veel kwaliteiten en mogelijkheden", aldus De Visser. "Hij is nog wel wat speels, nog niet zo sterk en moet nog wat effectiever worden. Hij kan linksvoor, rechtsvoor en op tien staan. Al is hij meer een dribbelaar. Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk."

Wel zal de aanvaller volgens De Visser tijd nodig hebben om te wennen. "Hij gaat het wel maken bij Ajax. Maar ze moeten hem rustig brengen", zo geeft hij aan. "Het is een goede zaak als ze hem nu al halen, dan kan hij worden klaargestoomd en er volgend seizoen staan. Als opvolger van David Neres bijvoorbeeld."

Over Lisandro Magallán kan de meesterscout weinig zeggen. "Ik doe dat alleen over spelers die ik live heb zien spelen", zegt hij daarover. "Ik weet wel dat het een speler is met karakter. Een echte verdediger. Hij zal tijd nodig hebben om te wennen aan de stijl van Ajax, om de opbouw onder de knie te krijgen."

Voormalig teammanager van Ajax David Endt kent de verdediger wel. Hij vraagt zich af of Magallán wel bij Ajax past. "Bij Ajax speel je zeker in de Nederlandse competitie met veel ruimte in de rug", aldus Endt. "Dat vereist gevoel voor positie. Dat wordt wennen voor hem. Kan hij dat? In de Copa Libertadores heb ik hem wat dat betreft ook wel uit balans gezien."

Endt gaat verder: "Magallán is een goede verdediger, sterk in de lucht, betrouwbaar, stabiel, fysiek sterk, niet supersnel, goed in de duels. Hij moet, denk ik, de opvolger van Matthijs de Ligt worden als die na dit seizoen vertrekt, maar verwacht geen De Ligt. Die is exceptioneel."

Meer op NOS.nl




Tags

visser diego endt lainez magallan supertalent dribbelaar effectiever klaargestoomd libertadores linksvoor lucht neres nos opbouw rechtsvoor speels stijl supersnel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik zei al"Kijk op YouTube" dan zie je waarom hij zo extreem goed is.
+1/-0

5 jaar geleden
Dat hadden ze direct af moeten handelen , en niet beginnen met een habbekrats
+1/-0

5 jaar geleden
Volgens de clubleiding waren er nog 2 clubs die de talentvolle speler wilden halen. Ik hoop dat het nu eens gaat lukken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos