Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Laat Frenkie de Jong alsjeblieft vooral zijn eigen identiteit behouden'

2 januari 2019 08:46 - Voetbal International

Erik ten Hag geeft in een uitgebreid gesprek met de vier toptrainers in Nederland in Voetbal International aan dat hij het te ver vindt gaan hoe snel een speler wordt vergeleken met een andere speler. Hij neemt daarvoor Frenkie de Jong als voorbeeld. "Jullie als media plakken zo’n speler heel snel een sticker op. Nieuwe Cruijff… Hou op, dat mag je zo’n jongen niet aandoen", aldus Ten Hag. "Als ik me er een keer aan mag bezondigen, vind ik ’m qua motoriek veel meer op Günter Netzer lijken. Maar laat hem alsjeblieft vooral zijn eigen identiteit behouden en die verder ontwikkelen. Iedereen ziet wel hoe groot het talent van Frenkie is."

Bondscoach Ronald Koeman is vol lof over de middenvelder. "Uit tegen Frankrijk, de eerste wedstrijd in de Nations League, stelde ik hem meteen op, gewoon omdat-ie beter is dan anderen. Ik denk dat we ’m alle vier wel hadden laten spelen", zo geeft hij aan.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is ook enthousiast over de kwaliteiten van De Jong. "Ik zag hem voor het eerst met de beloftes van Willem II tegen Jong Feyenoord op Varkenoord, toen had Ajax hem al gekocht en terug verhuurd", zegt hij daarover. "Nou, toen zag je al kwaliteit, hoor, voetbalintelligentie. Je moest blind zijn het níét te zien."

Ten Hag geeft aan dat het wel even duurde voordat de middenvelder er stond. "Dat had te maken met de zoektocht naar zichzelf. Was hij een 10, een 6 of juist een 8? We hebben hem nog centraal achterin gehad, doordat we met Frenk op die plek gewoon heel goed speelden", aldus de trainer van Ajax. "Zuiver hypothetisch, hè: ik denk dat wij vorig jaar een grote kans hadden gehad kampioen te worden, als Frenkie niet geblesseerd was geraakt."

Meer op Voetbal International




Tags

hag jong identiteit feyenoord aandoen beloftes blind bronckhorst frankrijk frenk gunter hypothetisch koeman motoriek nations nederland netzer plakken sticker toptrainers varkenoord voetbalintelligentie zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Je moet niet overal maar slakken op zout leggen Erik ten Hag, Als je de Jong hoort praten is hij gewoon zichzelf en overtuigd van wat hij kan maar zeker ook kritisch naar wat er beter kan. Hij heeft een aantal kleine trekjes die Johan C ook had (zie de dribbel en het ontwijken van de tackles tijdens zijn doelpunt tegen de Graafschap). Maar dit wordt altijd maar weer uit context getrokken, een ieder is uniek en ook de Jong. Dus laat hem zijn begenadigde talent verder ontwikkelen daar heeft het Nederlands voetbal zeker baat bij.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht