Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars rekent op vertrek spelers: 'Aan ons om dat op te vangen'

29 december 2018 22:32 - Ajax TV

Marc Overmars geeft in een uitgebreid interview met Ajax TV aan er van uit te gaan dat komende zomer verschillende spelers gaan vertrekken bij Ajax. "De spelers hebben ook een bepaald doel voor ogen. Ik reken me niet rijk dat het team intact blijft. Het is aan ons om te zorgen dat we dat zo goed mogelijk opvangen", aldus Overmars. "Intern zijn we daar met scouts elke week druk mee. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben wel zeer positief gestemd voor volgend jaar."

Het doel van Ajax is om structureel bij de beste 16 van Europa te horen. "De financiën zijn daarin heel belangrijk. Alleen is één ding een nadeel. Vroeger bleven ze tot 24, 25, 26 jaar bij Ajax. Die tijd is voorbij", zegt hij daarover. "Nu is dan 20 of 21 voordat de toptalenten weg zijn. Je gaat een team nooit lang bij elkaar houden. Je moet altijd opnieuw gaan bouwen. Daar sta je als Ajax altijd voor."

Ook ging de directeur voetbalzaken in op reacties van van Vertonghen en Alderweireld dat ze ooit terug willen naar Ajax. "Ik heb graag dat ze dat doen als ze nog fit zijn en hongerig zijn naar succes", zo geeft hij aan. "We hebben wel zeker contact met ze."

Meer op Ajax TV
Tags

overmars alderweireld hongerig toptalenten vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tja moet je wel de hand van je knip afhalen
Men pikt onze goed spelers maar koop eens wat kwaliteit terug Marc
Je wilt toch ook dat Ajax beter gaat spelen
We willen nu wel weer eens kampioen worden
+1/-7

2 jaar geleden
Wanneer ben je er zeker van dat je kwaliteit aankoopt? Dat is niet altijd mogelijk vtv in te schatten. Neem Doan van FC Groningen, in potentie een geweldige voetballer, maar zal hij slagen bij Ajax? Ik herinner me nog de reacties van velen bij ons toen Maher voor PSV koos en niet voor Ajax. Ik ga ervanuit dat onze scouts zorgvuldig te werk gaan. Bovendien moet je ook geluk hebben dat spelers voor ons Ajax kiezen. Zie spelers die Ajax in het verleden op de korrel hadden zoals Modric en Richarlson.
+4/-0

2 jaar geleden
Sardientje, dat heeft niets met geluk te maken maar met poen heel veel poen. Mijn hoop is dat in Europa de regel komt dat een elftal 3 buitenlanders op mag stellen dan kunnen wij als Ajax weer konstant meedoen met de aller sterkste en dus ook de beker met de grote oren winnen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Daar gaat niet alleen de UEFA over, maar dat is gewoon een onderdeel van de Europese wetgeving. Het ligt opgesloten in de wetten van Vrijheid vd rechten van de Mens. In Rome mogen bijvoorbeeld ook meer dan 3 pizzabakkers uit een andere EU lidstaat werkzaam zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Als je dit team bij elkaar houd dan kan over 2 jaar de balans worden opgemaakt en tientallen miljoenen zijn bijgeschreven en dan alsnog voor plm 200 miljoen een aantal spelers verkopen. Hiermee sla je 2 vliegen in 1 klap en heb je tijd om de nieuwelingen in te passen. De realiteit zal waarschijnlijk als volgt zijn: De Ligt, Frankie de Jong, Hakim Ziyech, worden verkocht, Schone stopt, Dolberg alsnog verkocht. Dan wordt het weer vechten om de 2e of 3e plaats en Europa league uitschakeling.... als Marc enigszins begrijpt dat met aankopen als Wober en Kristensen en Magallan types het nimmer zo goed zal worden als met doorgebroken Ajax talenten (die reeds langere tijd met elkaar samenspelen en het Ajax spelletje kennen) dan pas zullen er spijkers met koppen worden geslagen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Euh... behalve enkele uitzonderingen zoal De Ligt, is dit elftal ook in 3 jaar bij elkaar gekocht. Neres, Ziyech, de Jong, Tadic, Onana, Tagliafico, Blind, Huntelaar en Dolberg spelen allen niet langer dan twee seizoenen met elkaar.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dit is er weer een uit de categorie "als mijn moeder wieltjes had"...
+1/-0

2 jaar geleden
Helft zal vertrekken.
Wat talenten doorschuiven en hopen dat de nieuwe aankopen snel inpassen. We zullen zien...
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.827 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

achterste ado alvarez antony blind brobbey buitenom buitenspelers corners elsimao fier gravenberch hag haller hey idrissi ietsje jeroene joe jong koen kudus neres rodytur roma tadic tim utrecht vitesse yakubu