Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hadden de wedstrijd vanaf minuut één onder controle'

23 december 2018 14:40

In gesprek met Fox Sports was Erik ten Hag het niet eens met de opmerking dat de wedstrijd alle kanten op kon gaan. "Nee, we hadden de wedstrijd vanaf minuut één onder controle. Grote fases hebben we gedomineerd", aldus Ten Hag. "Sommige fases hadden we sneller door moeten drukken, dan hadden we de wedstrijd sneller in de grip of sneller gewonnen. Dat hebben we nagelaten, maar we hebben het plan uitstekend omgezet. Het is een traditioneel moeilijke wedstrijd voor Ajax, maar uitstekend gespeeld."

De trainer van Ajax kreeg de vraag of hij verbaasd was dat zijn ploeg in de eerste helft zoveel ruimte kreeg van Utrecht. "Ik denk dat wij dat creëren. We speelden uitstekend positiespel en vonden de ruimtes. Daar hebben we uitstekend van geprofiteerd", zo gaf hij aan.

Ten Hag was niet te spreken over het vuurwerk richting André Onana. "Dat hoort natuurlijk niet. Het is een prachtige rivaliteit. We hebben weer een mooie editie gehad van Utrecht - Ajax", zei hij daarover. "Dit hoort er niet bij, maar verder was de entourage schitterend."

Uiteindelijk kijkt de geboren Tukker positief terug op zijn eerste jaar bij Ajax. "Ik denk dat het een heel goed jaar is geweest, uitstekend. We hebben heel veel perspectief naar het nieuwe jaar. We hebben nu 32 wedstrijden gespeeld en ontzettend veel gewonnen", aldus Ten Hag. "De ploeg heeft heel goed gewerkt en maakt een goede ontwikkeling door. Er is perspectief, we zitten op drie podia en we zijn ook kansrijk daar. We willen voor de titels. Niet alleen spelen, maar ook winnen."




Tags

hag utrecht editie entourage fox gedomineerd kansrijk nagelaten onana podia rivaliteit vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal