Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint ook traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht

23 december 2018 10:51

Ajax heeft op bezoek in Utrecht ook de drie punten weten te behalen. De plaatselijke FC werd door de ploeg van Erik ten Hag met 1-3 verslagen. Kasper Dolberg opende de score, terwijl na rust Dusan Tadic vanaf de strafschopstip voor 0-2 zorgde. Ruim een kwartier voor tijd maakte FC Utrecht de aansluitingstreffer, maar diep in blessuretijd zorgde Frenkie de Jong voor de eindstand.

Ondanks dat Ajax het traditioneel altijd lastig heeft in Utrecht begon het uitstekend aan de wedstrijd. Het controleerde de wedstrijd en gaf de thuisploeg nauwelijks kans om zelf op te kunnen bouwen. De eerste keer dat FC Utrecht er zelf gevaarlijk uit kwam, zorgde voor de openingstreffer. Ajax veroverde namelijk de bal en schakelde via Frenkie de Jong razendsnel om. De middenvelder gaf een knappe pass op Kasper Dolberg, die de bal vervolgens gaf aan mee opgekomen Daley Blind. In plaats van zelf te schieten, gaf de verdediger de bal terug op Dolberg en de Deen kon vervolgens eenvoudig de 0-1 binnen schieten.

Ajax bleef de beste ploeg op het veld en was via opnieuw Dolberg en Hakim Ziyech dicht bij een tweede doelpunt. Utrecht werd alleen via een vrije trap van Tannane gevaarlijk, maar zijn schot ging net langs het doel.

Na rust kwam Utrecht iets beter in de wedstrijd en kreeg het ook de eerste grote kans. Een schot van Tannane werd van richting veranderd door De Jong en belandde daardoor in het zijnet.

Een paar minuten later leek het duel beslist te worden. Dolberg ging neer in het strafschopgebied buiten het oog van scheidsrechter Dennis Higler. Hij werd echter geholpen door de VAR, waardoor een strafschop voor Ajax het gevolg was. Dusan Tadic ging weer achter de bal staan en schoot de 0-2 onberispelijk binnen. Voor de Serviër was het zijn zestiende benutte penalty op rij in de Eredivisie. Dit seizoen drie bij Ajax en nog dertien uit zijn eerste periode in Nederland.

Vrijwel direct na het doelpunt werd de wedstrijd onderbroken omdat er met vuurwerk werd gegooid naar André Onana, waarna Ajax vervolgens het duel eenvoudig uit leek te kunnen spelen. Een kwartier voor tijd veranderde dat echter toen de ingevallen Daley Sinkgraven zich makkelijk liet aftroeven en een voorzet van Klaiber vervolgens door Venema ingekopt kon worden. De aansluitingstreffer was een feit, zodat de spanning weer terugkeerde in de wedstrijd.

Utrecht zou hierna echter niets meer weten te creëren, ondanks dat het wel probeerde aan te zetten. Vlak voor tijd kreeg Ziyech een enorme kans toen hij alleen op doelman Jensen af kon. De doelman wist echter redding te brengen. Diep in blessuretijd ging Ziyech na een knappe actie zelf diep en na een slalom gaf hij uiteindelijk de bal aan De Jong. De middenvelder kon vervolgens de 1-3 op het bord zetten en bepaalde daarmee de eindstand.




Tags

utrecht dolberg jong ziyech kasper tadic tannane blind bord controleerde eredivisie hag higler ingekopt jensen klaiber nederland onana onderbroken opgekomen plaatselijke schakelde sinkgraven slalom var venema vuurwerk zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Proficiat aan de spelers dat ze van FC Utrecht hebben gewonnen. Mijn eis was 'gewoon' een overwinning. Mooi voetbal was even van minder belang. De spelers hebben dus aan de eis voldaan en ik moet zeggen er is niks lekkerder dan in blessuretijd nog even de 1-3 erin prikken bij FC Utrecht thuis! Hulde! :-)
+7/-0

5 jaar geleden
Zeer geslaagde eerste seizoenshelft. Veel goals, goed spel, Europese overwintering, geen winterdipjes. Complimenten aan directie, trainers/staff, spelers en vooral onze geweldige supporters! Ik heb op een paar wedstrijden na, heel erg genoten. Ajax is weer Ajax en hopelijk kunnen we nu doorpakken.

Fijne feestdagen!
+6/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Utrecht-uit is altijd een vervelende wedstrijd. Dat het niet mooi zou worden wisten we, maar de 3 punten zitten gelukkig nu in de tas. Vorig jaar hadden we het nog weggegeven na die 1-2 van Utrecht.

Verder weinig te klagen wat betreft de eerste seizoenshelft. Mooi spel en een doelpuntenmachine gezien. Ook heel vaak de nul gehouden. We zitten nog steeds in Europa, ook nog eens ongeslagen. PSV - Ajax was het enige minpuntje. Dat had echt beter gemoeten. Gelukkig hebben we Frenkie daarna ook niet meer in de verdediging gezien. ;-)
+4/-0

5 jaar geleden
Een winnende coach heeft altijd gelijk, ook als de 2 beste Tadic en Ziyech onder het niveau speelden. Toen het sfeer vak van Utrecht uit volle borst gingen zingen wie blijft zitten is geen Utrechter was de overgave compleet. Ajax heeft terecht de ban gebroken. De Utrecht fans gingen massaal staan om te kijken naar een gretig Ajax.
+1/-0

5 jaar geleden
Je hebt bij deze ploeg geen moment het gevoel dat het mis kan gaan, althans niet in de Ned. competitie. Men was ook nu weer totaal niet onder de indruk van die 1-2, en voetbalde zich daar vervolgens simpel onderuit. Terwijl diverse commentatoren en commentaar tijdens en na de wedstrijd ons wilden doen geloven dat er nog een 'heet kwartiertje' volgde daarna, niets was dus minder waar. Blijkbaar kunnen de zogenaamde kenners dat niet, of willen, zien. Voor Ajax verloopt dit seizoen, behoudens de forse, onnodige, uitglijder in Eindhoven, volledig naar wens met niet alleen prima resultaten maar ook met vaak heel goed voetbal. Nu maar hopen dat e.e.a. zich zal doorzetten in de 2e seizoenshelft. En men mogelijk de komende weken de selectie nog kan versterken met enkele aankopen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal