Transparent
Inloggen
Sluiten

'Marc Overmars greep voor bekerduel tegen Go Ahead in na horen opstelling'

20 december 2018 09:00 - De Telegraaf

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft ingegrepen toen hij eind oktober hoorde wat Erik ten Hag van plan was tegen Go Ahead Eagles, zo meldt De Telegraaf. Ten Hag zou net zoals zijn voorgangers Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer het bekertoernooi niet serieus nemen en wilde tegen de toenmalige koploper van de Keuken Kampioen Divisie volledig op de schop gooien.

Voor Overmars ging dat te ver. Met de wedstrijd PSV - RKC in het achterhoofd, waarbij een volledig vervangen PSV in eigen huis onderuit ging, werd Ten Hag 'vriendelijk doch dringend verzocht' om minder te wisselen. Ajax zou vervolgens met 3-0 weten te winnen.

Tegen Roda JC gooide de trainer van Ajax zijn elftal opnieuw om, mede met oog op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag. Ajax ontsnapte en wist na strafschoppen een plek in de kwartfinale veilig te stellen.
Tags

overmars hag bekerduel achterhoofd boer bosz doch eagles gooide keizer rkc roda telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Door heel veel te wisselen geef je als trainer een signaal af dat je de tegenstander niet serieus neemt. Dit werkt dan bewust of onbewust door bij de spelers die nog wel op het veld staan.
Ik heb werkelijk nog nooit een fatsoenlijke wedstrijd gezien, wanneer er veel basisspelers niet worden opgesteld.
+5/-0

 
5 jaar geleden
Ik wel. De bekerwedstrijd tegen Willem II, waarin Nouri zijn enige doelpunt voor Ajax1 maakte. Dat was een zeer behoorlijke wedstrijd, met heel veel jonkies op het veld. 10 wisselingen op het veld, 3 debutanten, waarvan er ook nog eens 2 direct scoorden. 5-0 overwinning. Hoeveel beter dan dat wil je het hebben?
https://www.vi.nl/nieuws/ajax-zegeviert-in-historisch-bekerduel-met-willem-iilink
+5/-0

 
5 jaar geleden
Dat is waar, die was me volledig ontschoten. De uitzondering die de regel bevestigt. ;)
+3/-0

5 jaar geleden
Ajax is al zo vaak uit het bekertoernooi gegooid door zulke praktijken. Je kunt wel wisselen, maar geen 8 basisspelers. Die zijn totaal niet op elkaar ingespeeld. Toen ik gisteren de opstelling zag, wist ik al genoeg.
+3/-0

5 jaar geleden
Hee daar hebben we Valentijn Driessen weer! Benieuwd waar de Telegraaf morgen mee komt. "Ten Hag geeft nooit de plantjes water op zijn bureau"? "Ten Hag parkeert zijn auto altijd op de oprit van de buren"? "Ten Hag praat niet plat Amsterdams en hij heeft een stom hoofd"?

Wat betreft de opstelling: ik vond het in dit geval een prima idee om spelers rust te geven. Utrecht uit wordt komende zondag cruciaal, en zeker gezien de resultaten in het recente verleden moet je daar top zijn. Win je daar niet, dan ben je het zicht op de titel voorlopig kwijt, en dat is voor Ajax nu belangrijker dan het hele bekertoernooi.
+5/-1

tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Dit kun je Ten Hag voor de volle 100% aanrekenen. Een trainer die de wedstrijd niet serieus neemt kan en mag van de spelers niet verwachten dit wel te doen. Dan geef je een signaal af van och het is Roda maar. Deze gedachte nemen de spelers al dan niet bewust over. Lamprou wisselen is achteraf een hele goede zet echter je geeft een duidelijk signaal af; ik heb geen vertrouwen in je. Je bent eigenlijk niet goed genoeg.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een Ajax onwaardige keeper is. We zijn de Sjaak als Onana geblesseerd raakt. Dus in de winterstop een andere reserve keeper erbij.
+2/-2

 
5 jaar geleden
Ik ben het eens met je opmerking over de keeper. Maar ik vind niet dat de wanvertoning gisterenavond 100% te wijten is aan Ten Hag. Van wat in het veld stond had je veel meer kunnen en moeten verwachten en dat weten die spelers ook. Het heeft in ieder geval wel veel duidelijk gemaakt en dat is weer het positieve .
+3/-0

5 jaar geleden
Ja, meneer Telegraaf, laten we vooral weer even een bommetje oplaten over trainer Ten Hag. Is weer eens wat anders en het is al weer enige tijd geleden dat Ajax in het negatieve nieuws is gezet. Puik werk hoor. Vooral met het oog op komende zondag.
Daar gelaten van wat er waar is (welles/nietes) heeft Overmars blijkbaar gisteren niet ingegrepen meneer Telegraaf?
+2/-0

5 jaar geleden
Zondag middag dan is het er op of er onder voor Ten Hag het wordt een wedstrijd tegen de sentimenten die door Ajax in de loop der Jaren zelf veroorzaakt is. Wat heeft Zondag nou met deze wedstrijd te maken? Utrecht heeft vanavond zijn probleem als die vanavond van Feyenoord verliezen dan heeft Ajax een probleem.
+1/-1

5 jaar geleden
Wat de keeper betreft zou ik in de winterstop Benjamin van Leer terug halen en tevens Lamprou bij NAC aanbieden, dus gewoon ruilen. Dit had eerder al plaats moeten vinden.
+1/-0

Wat een gezanik zeg over die opstelling. Ten Hag heeft groot gelijk, ik zou het ook zo doen. Alsof er een slecht team stond. Ja een te kleine keeper. Wöber, Eiting, Kristensen, Labyad, Neres zijn allemaal jongens die bij de vaste kern horen en ook nog vaak genoeg in het eerste op zullen moeten treden. Maar als er dan eindelijk eens een beroep op ze gedaan moet worden, zal er wel weer geschreven worden dat ze geen wedstrijdritme hebben, wat opgelost kan worden door ze... jawel... ook bij zulke wedstrijden in de beker te laten spelen. Schuurs is een groot verdedigend talent, die leert er bovendien meer van om naast Blind te spelen dan in het tweede elftal. Verder stonden Blind, Tadic, Dolberg, De Jong als vaste basisspelers ook gewoon in het elftal. Het was een prima opstelling, ze hebben alleen in een veel te laag tempo gevoetbald.
+2/-0

5 jaar geleden
Ongeacht tegen wie we spelen altijd je sterkste team opstellen
+1/-0

5 jaar geleden
Heren. Zo snel mogelijk weg uit de beker. Energieverlies. Kampioenschapsverlies. PSV begrijpt dat allemaal zoveel beter dan Ajax.
+2/-2

5 jaar geleden
Het lijkt mij persoonlijk beter om met minimaal 7 à 8 man uit de normale basis te starten. Er flink op klappen en bij een 3-0 stand gaan wisselen.
+2/-0

 
tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Juist inderdaad ook mijn idee.
+1/-0

5 jaar geleden
Eindconclusie na een collectieve wanprestatie: Erik ten Hag is geen Ajax trainer, geen toptrainer en zal dat ook nooit worden. Hij heeft momenteel alleen de wind mee omdat de resultaten goed zijn, de tegenstand in de competitie ronduit zwak is en hij met een extreem talentvolle selectie mag werken. Als Ten Hag de volgende ronde weer zoiets weer zoiets flikt dan verdiend hij naar mijn mening een flinke klap met een oprot premie.
+1/-4

5 jaar geleden
De Graafschap, Roda en Utrecht. Zondag woensdag, Zondag.
Waar praat je over.
Moet toch kunnen.
Is zelfs ideaal lijkt mij.
Voetballers willen liever spelen als trainen.
Ajax trainer Ten Hag heeft blijkbaar vrees voor Utrecht.
Nu begrijp ik ook waarom Utrecht altijd zulke goede resultaten tegen Ajax boekt. Vechtlust tegen klasse. Bij echte klasse weet je de duels te omzijlen via snel positiespel.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Kunstgras zal ook een rol gespeeld hebben. Ik snap heel goed dat er geen risico wordt genomen, want ik kan me de wedstrijd in Zwolle nog herinneren toen er 2 spelers met blessures uitvielen. En tegen Roda kun je spelers prima rust geven. Ok, het was wel teveel van het goede, maar nog steeds vind ik dat de spelers het aan moeten kunnen. Helaas hebben ze enkel aangetoond dat ze terecht reservespelers zijn.
+1/-0

5 jaar geleden
Je moet met een fiks aantal "tweede" keus spelers zo'n wedstrijd ook winnen is de algehele opinie maar degene die dat menen vergeten één ding: het is geen ingespeeld elftal maar een soort van bij elkaar geraapt stelletje spelers die wel samen trainen maar niet als geheel gezamenlijk een wedstrijd gespeeld hebben wat wel onzekerheid met zich meebrengt maar geen vastigheid, dat vanaf minuut één duidelijk waar te nemen was, plus dat een bekerwedstrijd bij een "kleintje" thuis vaak andere krachten boven komen dan als er in de Arena gespeeld wordt. Ik heb niets tegen Ten Hag maar ik vind het een zeer zwak optreden van hem, Marc had van mij weer mogen ingrijpen. Ik weet eigenlijk niet waarom Valentijn Driessen vanaf dag één al zo aan de poten van Ten Hag aan het zagen is.
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Sorry maar een beetje top trainer, een beetje Ajax trainer die stelt toch nooit Kostas Lamprou op? Helemaal niet als het om een serieuze prijs gaat. Dat ie wordt gewisseld voor Onana dikke prima maar kom op zeg dat kan toch niet. Arrogantie ook prima maar met Lamprou op goal EN voor hem een B verdediging daarmee win je geen wedstrijden.
+1/-0

5 jaar geleden
T is een beetje de wereld op haar kop. Je wil een gedeelte van de basis spelers rust geven, nu die hebben ze (afgezien van de gene die niet zijn ingevallen) NIET gekregen. Had hij met t sterkste elftal begonnen dan was het karwei reeds in de 1e helft beslist en hadden ALLE spelers rust gekregen. Als je Wober hebt gezien met zijn blinde tackle tegen Bayern dan zet je hem er toch die wedstrijd niet in? Iemand uit jong Ajax presteert vele malen beter dan Wober. Christensen en Wober, ik zou ze lekker uitlenen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal