Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Uiteindelijk gaat het om het resultaat'

19 december 2018 23:52

Erik ten Hag was uiteindelijk tevreden dat Ajax een plek in de kwartfinale heeft weten te behalen. "Het was een matige vertoning, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. Dat is voldoende. We zitten in de volgende ronde", aldus Ten Hag in gesprek met Fox Sports. "Teleurgesteld over het spel ben je wel als je zo speelt, maar uiteindelijk gaat het er om dat je in de koker komt en dat hebben we gedaan."

Ajax had zich wel meer moeten inspannen dan aanvankelijk gehoopt. "We wilden natuurlijk een ander scenario. Dat je die wedstrijd wint op een eenvoudige wijze zonder strafschoppen en verlenging nodig te hebben", zo gaf hij aan. "Maar het is niet anders. Soms lopen de dingen zo in het voetbal en dan moet je dat aannemen en weer verder gaan."

De ploeg had het de hele avond lastig met het compacte spel van Roda JC. "Maar dat ligt aan ons en dat beseffen we heel goed. Wij hebben te weinig gespeeld en hadden te weinig creativiteit. Met name de aanvalsstrategie waarin we afgelopen weken zo goed waren tegen compacte tegenstanders was er vandaag niet", zei hij daarover. "Met Dolberg brachten we een extra spits en wilden we meer power in de zestien brengen. De ballen moesten naar buiten. Ze staan heel erg compact, maar dan moet je sneller spelen. Je moet ze eerst uitlokken en dan de ballen en het tempo sneller in brengen. We brachten Dolberg om dat voor elkaar te krijgen. Als die voorzetten dan kwamen en die kwamen op een gegeven moment ook meer en meer, om dan iemand in de box te hebben."

Ten Hag bracht vlak voor tijd André Onana voor de strafschoppenreeks. "Als je die mogelijkheid hebt, want het is toch een imposant figuur, moet je die benutten", aldus de trainer van Ajax. "Hij heeft een reputatie wat dat betreft en dat gaat ook iets met de tegenstander doen."




Tags

hag compacte dolberg aanvalsstrategie box compact fox imposant inspannen koker onana power reputatie roda strafschoppenreeks uitlokken verlenging vertoning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos