Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Dit hadden we ons niet voorgesteld'

19 december 2018 23:42

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat hij op een heel andere wedstrijd had gerekend. "Dit hadden we ons niet voorgesteld nee", aldus De Ligt. "Roda deed het heel goed. Zij bouwden een muur en het was moeilijk om daar doorheen te komen. Alsnog moet je dan wel meer creëeren. Ik denk dat dat veel te weinig was vandaag."

De aanvoerder van Ajax kreeg de vraag of er ook gemakzucht in de ploeg was gesloten. "Wellicht. Roda zakt volledig terug en wij hebben denk ik tachtig voorzetten in de zestien gegooid. Als er dan geen voorzet aan komt, moet je denken wat er mis gaat. De bezetting in de zestien was vandaag niet goed genoeg om te kunnen scoren", zo gaf hij aan.

Uiteindelijk was De Ligt de enige Ajacied die zijn strafschop miste. "Ik heb nog nooit een penalty gescoord", zei hij daarover. "Ik had me voorgenomen om het anders te doen en met volle overtuiging te schieten, maar het zag er niet best uit. Hij moet er in, dus dat kan ik mezelf kwalijk nemen."

De Ligt was uiteindelijk wel blij met het resultaat. "We willen in alle toernooien mee doen. Het was een hele zware bevalling en natuurlijk moet het beter. Dat zullen we bespreken. Maar het enige wat vandaag telde was doorgaan en dat hebben we gedaan", aldus de verdediger. "Er komt nog één wedstrijd. Dat is Utrecht en die moeten we goed afsluiten. Dan hebben we een goede eerste seizoenshelft gehad."




Tags

roda bevalling bouwden creeeren fox gemakzucht muur telde utrecht voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos