Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ontsnapt aan blamage en gaat na strafschoppen door

19 december 2018 19:13

Ajax is ontsnapt aan een regelrechte blamage. De ploeg van Erik ten Hag had uiteindelijk strafschoppen nodig om Roda JC te kunnen verslaan. Via een strafschop van Dusan Tadic kwam Ajax al snel op voorsprong, maar nog voor rust maakten de Kerkraders vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. Verder werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Ajax nam die beter.

Erik ten Hag koos er voor om zijn ploeg voor een groot deel om te gooien. Van het elftal dat afgelopen zondag De Graafschap van de mat speelde, stonden alleen Daley Blind, Frenkie de Jong en Dusan Tadic in de basis. Blind speelde daarbij op een andere positie en was als linksback opgesteld.

De thuisploeg werd in de beginfase vanuit de counter twee maal gevaarlijk, maar na ruim tien minuten ging de bal plotseling op de stip toen Klaas-Jan Huntelaar onderuit werd gehaald. Dusan Tadic schoot de gegeven strafschop binnen, waardoor Ajax een makkelijke wedstrijd tegemoet leek te gaan.

Roda JC wist aanvankelijk niets meer te creëeren. De ploeg van Ten Hag wist wel een paar keer op doel te schieten, maar de pogingen waren te zwak om voor veel gevaar te kunnen zorgen. Omdat het tempo veel te laag was, bleef Roda JC in de wedstrijd en werd naar mate de eerste helft verstreek steeds gevaarlijker.

Vlak voor rust ging het fout toen Engels eenvoudig door de verdediging van Ajax wist door te dringen en vervolgens makkelijk naar het gras ging toen Kostas Lamprou uit kwam. Ook Roda kreeg een penalty en de 1-1 was het gevolg.

Na rust werd Ajax nauwelijks gevaarlijk. Pas toen Ten Hag Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg bracht, ging het iets beter lopen en kreeg het enkele goede kansen. Roda kwam alleen nog maar toe aan verdedigen, maar omdat Ajax niet wist te scoren, moest er in Kerkrade verlengd worden.

De verlenging kende twee gezichten. In de eerste helft van de verlenging was Roda JC de bovenliggende partij en kreeg het enkele goede mogelijkheden om te scoren. In de tweede helft was Ajax oppermachtig en kreeg het met een kopba van Kasper Dolberg de beste kans. Het leek uit te draaien op strafschoppen, waarop Ten Hag besloot om André Onana in te brengen.

Die wissel pakte goed uit, omdat de international van Kameroen de strafschop van Paulissen wist te pakken. Matthijs de Ligt schoot zijn strafschop naast, terwijl Engels de eerste penalty van Roda hoog over schoot. Daley Blind kon de beslissing daarom brengen. Zijn inzet ging via de keeper in het doel en daarmee schoot hij Ajax naar de kwartfinales.

De loting voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker zal zaterdagavond om 22.00 uur plaats vinden tijdens de Eretribune op Fox Sports en is op diezelfde zender dan ook live te zien.




Tags

roda hag blamage blind ontsnapt tadic dolberg kasper kwartfinales verlenging beginfase counter creeeren eretribune fox gezichten graafschap gras huntelaar jong kameroen kerkrade kerkraders knvb kopba kostas lamprou onana oppermachtig paulissen verstreek zender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hé Daniel Dwarswaard, je meldt in je tweet dat Ziyech zowel in de basis staat als dat hij niet bij de selectie zit...
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ook met dit elftal zijn we aan onze stand verplicht Roda te kloppen. Het is goed dat spelers rust krijgen waar het kan. Nu mogen de reserves het eens laten zien. Mijn enige zorg is Lamprou.. Dat kan toch niet? We moeten zo snel mogelijk een goede tweede keeper halen, want zodra Onana wat overkomt, hebben we een heel groot probleem.


-edit:

Kutwedstrijd. We verdienen het niet om door te bekeren. Wat een wanvertoning.. Ik vind het te makkelijk om de trainer de schuld te geven, want ik blijf erbij dat we met deze spelers gewoon moeten winnen van Roda.

Wat ik wel een kwalijke zaak vind is het wisselen van Lamprou in de slotminuten voor de penalty's. Waarom stel je hem dan op? Je kon die wissel gebruiken om een ander speler in te brengen, want Eiting was volgens mij ook rijp voor een wissel.
+2/-0

5 jaar geleden
Dat zou je inderdaad denken sOlidus, maar voorlopig lijkt het alsof de wissels er iets te veel ziijn. Veel slordigheden en onzuiver spel. Je zou toch verwachten dat de wisselspelers zich zouden willen bewijzen. De beslissende pass is onder de maat en creatieve oplossingen ver te zoeken . Ze blijven volharden in openingen zoeken door het midden waar het overvol is. Twee goedkoop gegeven pingels en niet een kans door Ajax Gecreeerd. Ik mag hopen dat Ajax in de tweede helft orde op zaken stelt.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Inderdaad. Lijkt echt nergens op.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik heb het idee dat ik naar een wedstrijd van Ajax van vorig jaar zit te kijken. De verslsggever geeft Rods complimenten omdat ze zo goed op de been blijven. Hij ziet niet hoe ongeloolijk slecht Ajax vanavond is. Alleen Blind speelt naar behoren.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ik zei al bij een ander nieuwsbericht dat Louis van Gaal met deze extreem getalenteerde selectie echt wel de 'triple' had gewonnen. Want Louis van Gaal doet met zijn ervaring geen gekke dingen qua opstelling of tactiek. Moet je eens zien wat een regelrechte puinhoop Erik ten Hag er van maakt. Kostas Lamprou, kom op zeg, dat kan toch niet? Waarom kan Onana niet gewoon op doel? Arrogantie dikke prima, maar dit gaat gewoon echt te ver zeg!
Nee, onder Erik ten Hag gaat Ajax zeker de 'triple' niet winnen.
+1/-1

5 jaar geleden
Wat een zwaar beroerde pot zeg. Gasten die nu hun kans moeten pakken stellen zwaar teleur. Neres, Eiting, Labyad, Schuurs zwaar zwaar ondermaats.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Precies wat ik ook denk. Deze wedstrijd kun je toch ook op het conto van ten Hag zetten. Te veel wisselingen. Ik krijg sterk de indruk dat spelers en staf geen trek hebben in bekervoetbal. Maar je zadelt jezelf wel op met een verlenging en dat met al zoveel wedstrijden in de benen en met Utrecht uit zondag. Ik kan me niet voorstellen dat men daar op zit te wachten.
+1/-1

5 jaar geleden
Gewoon te veel gekloot in de opstelling. Maximaal 1 wissel per linie, anders krijg je deze puinhoop.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Ik zal het je nog veel sterker vertellen: absoluut geen wissels! De spelers krijgen echt dik betaald en ook nog eens een fluweel zachte behandeling. Dan heb je er maar te staan!
En dan hoor ik Erik ten Hag ook nog zeggen in de voorbeschouwing dat ie met de sterkst mogelijk elftal wil gaan starten. Nou bedankt Erik. Al die ellende, had je niet hoeven doen maar toch bedankt. En nu opgepleurd!
+1/-1

 
5 jaar geleden
Van de Beek en Ziyech een wedstrijdje rust geven, kan ik me iets bij voorstellen. Bij de rest totaal niet, daarnaast is het bijna winterstop.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Blijkbaar heeft ten Hag niets geleerd van de wedstrijd tegen Heracles en is de motivatie van de spelers zeer zeer ver te zoeken. Degene die Kristensen als aanwist heeft gezien heeft toch echt poep in zijn ogen gehad, want die speler voegt niets toe aan dit Ajax. Verder valt me ook deze wedstrijd weer op dat de snelheid van de bal met het inpassen op elkaar best harder en zuiverder mag . Als je de bal harder inspeelt krijg je ook meer snelheid in het spel. Nu is het allemaal zo stroperig en dit zie je elke wedstrijd weer terug, ook internationaal en zoals tegen Bayern zie je dat topploegen daarvan weten te profiteren.
+1/-1

5 jaar geleden
schandalig wat doet die eiting nog bij ajax wat een prutser kan niks en inzet ho maar geef mij maar sinkgraaf op die plek. maar die gasten denken dat ze in de speeltuin zijn .inplaats van eerst toe slaan drie nul en dan slow an .
+2/-1

5 jaar geleden
Met geluk door, die eigenwijze Ten Hag leert het nooit. Altijd met je sterkste elftal beginnen en als je dan met 0 - 3 voorstaat, dan ga je pas spelers rust gunnen. Zo stom dit weer! Idioterie om zo te beginnen.
+1/-1

5 jaar geleden
Als je meer kwaliteiten hebt dan moet je een wedstrijd als deze als team in ieder geval kunnen winnen. Als de vorm er niet is per speler dan mag je individueel minder verwachten. Zelfs dat niet. Dat zegt veel over het gogme van de spelers. Blind verwacht van Ten Hag dat die verteld hoe er gespeeld dient te worden. Nu vraag ik je. Een speler van 16 miljoen zogenaamd met ervaring. ervaring moet je wat mee doen, vertalen. Heeft Blind nooit gedaan.
+1/-0

5 jaar geleden
Slecht spelen en toch winnen. Ajax doet voorlopig nog op 3 fronten mee.
+3/-0

5 jaar geleden
De kans van reserves om iets te laten zien werd weer niet genomen.Idd Eiting staat er te klunzen alsof het zijn debuut is. Hij zal nooit een vaste basisplek krijgen. Nou is het ook zwaar als die bus voor de goal geparkeerd is, maar dan nog moet je dit winnend afsluiten in de reguliere tijd. Hopend op een zware wedstrijd Feyenoord Utrecht met eenzelfde scenario, want die punten uit Utrecht hebben we hard nodig. 3 wedstrijden vol aan de bak, zal Utrecht niet aankunnen, denk ik.
+2/-0

5 jaar geleden
Achteraf praten en oordelen is makkelijk toch? We zijn door en dat is heel wat als je de wedstrijd hebt bekeken. Het komt goed, en Zondagmiddag eens en voorgoed afrekenen met dat Utrecht complex.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal