Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal: 'Erik ten Hag is verder dan Peter Bosz'

19 december 2018 08:15 - De Telegraaf

Louis van Gaal is onder de indruk van de prestaties van Erik ten Hag bij Ajax. Dat gaf hij maandagavond aan tegenover leden van de Ajax Business Associates, de belangenvereniging van honderden Ajax-sponsoren. "Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz, die wilde altijd alleen volgens zijn eigen plan spelen. Ten Hag kijkt ook naar de tegenstander en past zich daaraan aan", aldus Van Gaal, opgetekend door De Telegraaf. "Nu is het zaak dat hij bij Ajax ook een plan C ontwikkelt, dat hij zijn spelers bij 2-1 voorsprong tegen Bayern minder risico laat nemen."

Ook Van Gaal kende een moeilijke start bij Ajax. "Iedereen riep destijds om Cruijff. Pas in de halve finale van de UEFA Cup ging de storm een beetje liggen. Dat hebben Bosz en Ten Hag ook meegemaakt", zo gaf hij aan. "Dat is Amsterdams. Je moet direct presteren, maar dat kan niet. Want als je trainer wordt, start je een proces. Als trainer ben je de leider, maar de spelers moeten het plan uitvoeren en in het begin is er altijd weerstand."




Tags

hag gaal bosz associates bayern belangenvereniging business sponsoren telegraaf uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Zowaar eens verstandige woorden van Louis. Helemaal mee eens.
+1/-0

5 jaar geleden
Zit wel een kern van waarheid in.
Erik heeft ook wel een iets betere selectie tot zijn beschikking
+2/-0

5 jaar geleden
Louis van Gaal had (met al zijn ervaring) met deze selectie de triple gewonnen. Daar ben ik 100% van overtuigd. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat Erik ten Hag met deze extreem talentvolle selectie gaat doen als na de winterstop de beslissende fase aanbreekt.
+1/-0

5 jaar geleden
Nou,ik had heel veel vertrouwen in Bosz..Ten Hag heeft wel verrast, dat zeker. Eindelijk eens een positieve wending. Maar Bosz mag zeker weer terugkomen ooit.
+1/-0

5 jaar geleden
Ten Hag heeft invloed op de prestaties in positieve zin.
Dat hebben lang niet alle trainers.
Zogenaamde voetbalkenners vinden hem niet bij Ajax passen omdat zijn accent niet klopt.
Ten Hag en Bosz hebben een voetbalvisie die juist bij Ajax past en hoort.
Drang naar voren, druk zettem zowel zonder als met bal.
Ten Hag laat talentvolle spelers zich individueel ontwikkelen en weet ze ook in teamverband te smeden. Ten Hag staat open voor kritiek en past zich aan in het belang van het team Ajax1. Frank de Boer is een heel andere trainer als Ten Hag en Bosz. Veel defensiever. Vier landstitels zegt niet zoveel met eigenlijk alleen PSV als concurrent. Europees geeft veel meer aan wat een trainer in zijn mars heeft. Vandaar geen Frank de Boer.
+1/-0

5 jaar geleden
Wat een gelul is dat weer. Peter Bosz had een heel ander elftal, andere spelers en was een andere tijd. Bovendien heeft Bosz met zijn elftal de finale van de EL gespeeld.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht