Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in achtste finale Champions League tegen Real Madrid

17 december 2018 12:16

Ajax zal het in de achtste finales van de Champions League moeten opnemen tegen Real Madrid. Dat is maandagmiddag gebleken na de loting in het Zwitserse Nyon. Omdat Ajax tweede geworden was in de groepsfase zal het beginnen met een thuiswedstrijd. Deze zal worden gespeeld op 12, 13, 19, of 20 februari. De return zal plaats vinden op 5, 6, 12 of 13 maart. De exacte speeldata worden op een later moment bekend gemaakt.

Ajax is de Spaanse grootmacht al regelmatig tegen gekomen in Europees verband. De eerste keer was in het seizoen 1967/1968 in de Europa Cup 1. In Amsterdam werd met 1-1 gelijk gespeeld en dat was ook het resultaat in Madrid. In de verlenging ging Ajax toen onderuit.

In het seizoen 1972/1973 troffen beide ploegen elkaar opnieuw in de halve finale van de Europa Cup 1. Ajax won in Amsterdam met 2-1 en wist de return in Madrid vervolgens met 0-1 te winnen. Ajax zou vervolgens ook de Europa Cup 1 winnen dankzij een 1-0 overwinning tegen Juventus in de finale.

Als regerend kampioen werd Ajax in het seizoen 1995/1996 in de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan onder meer Real Madrid. Dankzij een doelpunt van Marc Overmars werd in Amsterdam met 1-0 gewonnen. In Madrid leverde de ploeg van Louis van Gaal een galavoorstelling af en wist het dankzij Jari Litmanen en Patrick Kluivert met 0-2 te winnen, een score die gezien het spelbeeld veel hoger had kunnen uitvallen. Het leverde Ajax na afloop een staande ovatie op van het thuispubliek.

Ajax zou vervolgens nog drie keer worden gekoppeld aan de Spanjaarden. De seizoenen 2010/2011, 2011/2012 en 2012/2013 leverde een vrij bizarre situatie op. In alle drie de seizoenen werden beide ploegen aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Ajax zal met minder plezier terug denken aan die wedstrijden, omdat het zes vrij kansloze nederlagen opleverde.


Tags

madrid gaal galavoorstelling jari juventus kluivert litmanen nyon opleverde ovatie overmars speeldata spelbeeld verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi, beter dan Barcelona, PSG of City. Leuke potjes in de CL.
+2/-0

1 jaar geleden
Moooooi weten jullie nog Gerrie Muren in de halve finale uit tegen Madrid de bal stil op zijn schoen, dat was echt genieten nu Frenkie maar. Laat ons genieten jongens.
+1/-0

1 jaar geleden
Het was lekker afstrepen. Klinkt gek, maar ik heb het gevoel dat dit te doen is. Maar dat dacht ik ook van Rapid Wien, Rosenborg, Salzburg en Steaua.
+2/-0

1 jaar geleden
Best mogelijke loting!
Aansprekende tegenstander, mooie bestemming, goede kansen.
+1/-0

1 jaar geleden
Tijden veranderen dus nu zijn wij weer aan de beurt
+1/-0

1 jaar geleden
Noem mij maar gek, maar volgens mij is dit de best mogelijke loting. Al moet nog blijken hoe de selectie van Real er na de winterstop uitziet. Zou toch geweldig zijn als we de nr 1 van de UEFA-ranking uitschakelen ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Moet kunnen zonder Ronaldo sOlidus.
+3/-0

1 jaar geleden
Heel mooi affiche en als we 1995 herhalen dan zou het fantastisch zijn. Hangt wel veel af van het feit of Real zich gaat versterken in de winterstop. Huidige ploeg is te verslaan.
+1/-0

1 jaar geleden
De cirkel is bijna rond. Hoe was het ook alweer? Johan Cruijff was toeschouwer bij Real--Ajax en vond na de smadelijke nederlaag dat het anders moest bij Ajax. Alles is verandert en nu mag Ajax gaan laten zien wat er nu mogelijk is na die revolutie. Alleen onze Johan mag daar niet bij aanwezig zijn. Wie had dat ooit kunnen bedenken ja Johan Cruijfffff Natuurlijk
+3/-0

moderator forum-beheerder 1 jaar geleden
Heerlijke loting!!!! Ben ik echt blij mee. Een van de 'makkelijkste' van de moeilijkste tegenstanders. Zeker gezien het programma wat zij draaien rondom onze wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Geld genoeg bij Real. Daar gaat dus nog wel wat veranderen in de winterstop (net als bij ons). Even afwachten hoe dan de vorm is.
Mooi tripje ook!
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi! Ik wil Revanche voor de "knipoog-Kroaat-affaire"" !!
+1/-0

1 jaar geleden
Real laar je voetballen.
Als Ajax dat nu ook doet dan ...
+1/-0

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

bayern beroep china corona diploma dwtk experiment fier fundamenteel gangster hag halfbakken idioot interactie koen laster luigitentorioabc medicijnen nederland omringt overmars potter promes quarantaine rojocoko schopt skybox uefa uitzonderlijke voorbeeldfunctie