Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordi Cruijff: 'Vroeg of laat zal Barcelona toch een keer bij André Onana uitkomen'

17 december 2018 08:40 - De Telegraaf

In zijn column in De Telegraaf geeft Jordi Cruijff aan onder de indruk te zijn van André Onana. "Met bewondering volg ik al een tijdje de carrière van André Onana. Ook tegen Bayern München zou de doelman van Ajax een beslissende rol pakken. Met mooie reddingen en door er gewoon te staan. Iemand die iets toevoegt aan de speelstijl van zijn club", aldus Cruijff. "Aan alles zie je dat hij zijn opleiding bij FC Barcelona heeft gehad. De club waar hij zijn profcarrière begon en waar zijn kwaliteiten al op heel jonge leeftijd goed zijn ingeschat."

Het resultaat van vijf jaar in de opleiding van Barcelona gespeeld te hebben, kan volgens Cruijff nu bij Ajax worden gezien. "Een meevoetballende en complete doelman", zo geeft hij aan. "Eerlijk is eerlijk, Onana heeft me wel verrast. Toen hij op 18-jarige leeftijd naar Ajax vertrok, had ik nog niet het gevoel dat hij zo snel zijn huidige niveau zou halen."

Cruijff vervolgt: "Maar binnen een jaar stond hij er en ik zie hem alsmaar beter worden. Op zijn 22e is hij een internationale topper. Nogmaals, ik heb daar veel bewondering voor. Iemand die zo jong al zulke belangrijke stappen durft te nemen en daar ook nog mee kan omgaan; het zegt veel over de persoon. Dat straalt Onana ook uit. Ondanks zijn jonge leeftijd oogt hij heel volwassen. Een sterke persoonlijkheid."

Volgens Cruijff is het een kwestie van tijd tot de Europese topclubs zich gaan melden voor de doelman. "En is het niet meer dan logisch dat Barcelona daar ook tussen zit. Net als bij Ajax is hij een doelman die perfect bij Barça zou passen", zegt hij daarover. "De club heeft nu met Marc-André ter Stegen en Jasper Cillessen twee topkeepers onder contract, maar vroeg of laat komen ze toch een keer bij Onana uit. Dan is de cirkel rond. Ik gun het hem van harte."




Tags

onana barcelona jordi bewondering alsmaar bayern cirkel column jong kwestie oogt profcarriere speelstijl stegen telegraaf toevoegt topkeepers topper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal