Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt wint Golden Boy Award

17 december 2018 07:24 - Tuttosport

Matthijs de Ligt heeft de prestigieuze Golden Boy Award in de wacht weten te slepen. De verdediger van Ajax is door het Italiaanse Tuttosport uitgeroepen tot het grootste talent op de Europese velden. Na Rafaël van der Vaart in 2003 is De Ligt de tweede Nederlander die deze prijs in de wacht weet te slepen. Eerder wisten onder meer Lionel Messi, Paul Pogba en Kylian Mbappé de Golden Boy Award binnen te halen.

Bij de Golden Boy Award mogen 35 sportjournalisten uit Europa hun stem uitbrengen op de spelers die door de redactie van Tuttosport worden genomineerd. De speler met de meeste stemmen gaat met de prijs aan de haal. Valentijn Driessen van De Telegraaf is een van de journalisten die een stem heeft mogen uitbrengen.

Meer op Tuttosport




Tags

award tuttosport driessen mbappe messi pogba rafael telegraaf vaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Volledig terecht, wat een dikke middelvinger voor alle media en internethelden die na Bulgarije Nederland deze jongen volledig hebben afgefikt. Is terecht dat Matthijs dit wint. Heerst in de CL, nationaal en bij Oranje achterin. 19 jaar en al zo spelen is ongekend. Tevens ook mentaal een sterke jongen zonder arrogantie. De media spreekt Lleen maar over Frenkie de Jong en de 75 miljoen maar ik ben van mening dat de Ligt het aller grootste talent is. Gefeliciteerd!
+3/-0

5 jaar geleden
Terecht. Een jongen die met 19 jaar al tot de beste verdedigers van de wereld hoort. Hoop dat hij na zijn buitenlandse succesvolle avonturen besluit terug te komen naar de mooiste club ter wereld. Niet op zijn 34ste maar rond zijn 30ste. Kan hij dan de talenten van die tijd bij de handen nemen.
+3/-0

5 jaar geleden
Mooie prijs voor De Ligt! Krijgt de waardering die hij verdient. 19 jaar en nu al zo goed. Zelfs op zijn 17e maakte hij al een zeer sterke indruk. Dat hij op zo een jonge leeftijd aanvoerder is van een ploeg met oudere spelers als Blind, Ziyech, Schöne en Tadic, zegt genoeg. Straalt ook leiderschap uit en wordt geaccepteerd als leider. Op een slippertje hier en daar, wat dus normaal is op zijn leeftijd, kan ik geen zwakke punten opnoemen. Kopsterk, fysiek zeer sterk, voetballend goed, verdedigend goed. En er zit nog zoveel rek in.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat een hoon kreeg Danny Blind over zich heen toen hij hem opstelde tegen Bulgarije. Ik moet de eerste media man nog tegenkomen die nu eindelijk eens uit de kast gaat komen dat scholletje het goed gezien had.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos