Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik heb nog nooit eerder een hattrick gemaakt, dus dit kan ik afvinken'

16 december 2018 17:02

In gesprek met Fox Sports gaf Daley Blind aan het bijzonder te vinden dat hij een hattrick maakte tegen De Graafschap. "Dat heb ik nog nooit gedaan, dus dit kan ik weer afvinken", aldus Blind. "Als centrale verdediger denk je daar niet echt aan van te voren, maar bij die laatste ging ik nog een keer mee naar voren en dacht 'ik ga hem echt niet afleggen'."

Van de veldspelers die in de basis begonnen was Blind uiteindelijk nog de enige speler die niet had gescoord dit seizoen. "Ik hoef dat niet zo op te eisen dat gevoel, maar het is altijd leuk als je scoort. Dus dit is wel lekker", zo gaf hij aan. "Een assist is soms net zo mooi, maar het belangrijkste is dat we winnen. Als iemand anders hem dat scoort, is het ook prima."

Opnieuw had Ajax geen enkel probleem met de tegenstand in de Eredivisie. "Het is een wereld van verschil als je het vergelijkt met de Champions League. Je moet hem wel winnen en het is goed dat je dat met 8-0 doet. Meer kun je er niet van maken. Het is goed dat je het tempo hoog probeert te houden. Ik denk dat zij nog een hele grote kans op de 0-1 krijgen, maar daarnaast waren wij oppermachtig", zei hij daarover. "Het is wennen en een apart gevoel. Je gaat wedstrijden in met het gevoel dat je je weer op moet laden en je weer moet laten zien. Soms moet je die prikkel bij jezelf leggen als team. Het is knap dat we dat doen en elke wedstrijd weer. We moeten dat vast houden. In dit soort wedstrijden ben je vaak zelf je grootste tegenstander. Daar moeten we voor waken."




Tags

blind afvinken hattrick afleggen eredivisie fox graafschap laden oppermachtig prikkel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs henderson hlynsson jong kiki klaiber liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht