Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax achterhaalt doelsaldo PSV na monsterscore tegen De Graafschap

16 december 2018 13:07

Ajax heeft in stijl de laatste thuiswedstrijd van 2018 weten te winnen. Door met liefst 8-0 te winnen van De Graafschap bleef de ploeg van Erik ten Hag het gehele kalenderjaar ongeslagen op het eigen veld. Voor rust kwamen Dusan Tadic, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech tot scoren. Na rust kwam Ziyech nog twee keer tot scoren en wist ook Daley Blind drie doelpunten te maken.

Ajax trok direct ten aanval en maakte wilde duidelijk maken dat er voor De Graafschap niets te halen viel in Amsterdam. Nadat het enkele kansen kreeg, werden de Doetinchemmers plotseling ook gevaarlijk toen uit een counter Daryl van Mieghem kon afstormen op André Onana. De doelman kon de inzet echter keren en dat zou uiteindelijk ook het laatste serieuze wapenfeit van De Graafschap zijn.

Niet veel later na die kans werd het 1-0 voor Ajax. De Graafschap verspeelde de bal, waarna Hakim Ziyech een fantasische steekpass gaf op Dusan Tadic. De Serviër schoot vervolgens via de onderkant van de lat de openingstreffer hard binnen.

Een paar minuten later zorgde Noussair Mazraoui met zijn eerste Eredivisie-treffer voor de 2-0 nadat hij de bal meekreeg na een hakbal van Donny van de Beek en na ruim een half uur spelen was Hakim Ziyech het eindpunt van een geweldige aanval en kon hij eenvoudig voor de 3-0 ruststand zorgen. Matthijs de Ligt was hierna ook nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet kwam op de paal.

Na rust deed Ajax het aanvankelijk wat rustig aan, maar toen na ruim een uur spelen de 4-0 viel na een afstandsschot van Hakim Ziyech ging het opeens hard in Amsterdam. Daley Blind, de enige veldspeler in de basis die nog niet gescoord had dit seizoen, schoot met een fantastisch afstandsschot de 5-0 in de kruising, waarna Ziyech met opnieuw een afstandsschot voor zijn derde treffer van de middag zorgde.

Ajax ging vervolgens vol in de jacht op meer doelpunten en 12 minuten na de 4-0 van Ziyech zorgde Blind voor de 7-0 nadat hij bij een corner volledig was vrijgelaten en daardoor eenvoudig kon binnen tikken.

Uiteindelijk zou Ziyech niet de enige speler worden die drie doelpunten zou maken, omdat in de laatste minuut Blind nogmaals mee naar voren ging. Hij had uiteindelijk twee pogingen nodig, maar uit de draai kon ook de verdediger zijn derde doelpunt van de wedstrijd maken.

Dankzij de enorme overwinning heeft Ajax PSV inmiddels kunnen achterhalen qua doelsaldo. Wekenlang hadden de Eindhovenaren een veel beter doelsaldo, maar nu is dat voor beide ploegen exact gelijk. PSV heeft nog wel twee punten meer, maar moet in maart volgend jaar nog op bezoek komen in de Johan Cruijff ArenA.




Tags

ziyech graafschap blind achterhaalt mazraoui monsterscore tadic afstormen arena beek counter daryl eindpunt eredivisie fantasische hag hakbal kruising meekreeg mieghem onana onderkant steekpass stijl veldspeler verspeelde wapenfeit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Dit wordt minimaal 7-0.. Wat een niveauverschil weer.

- Damn, 8-0 winnen en dan nog een heel klein beetje ontevreden zijn dat het niet 10 tot 12-0 is geworden.. wat worden we toch verwend dit seizoen!
+2/-0

5 jaar geleden
Het niveauverschil is weer enorm ! De Graafschap kan niks of mist de instelling. Ze hebben zich al vrij snel bij de nederlaag neergelegd. 3 mooie doelpunten van de kant van Ajax gezien. Hopelijk komen er nog een aantal bij, want in deze wedstrijd is dat mogelijk en dan moet je dat niet nalaten. De fouten die Ajax zich vero orlooft worden in deze eredivisie toch niet of nauwelijks afgestraft ( dit in tegenstelling tot internationaal ) . Ik hoop wel dat Ajax niet verzand in te spielerisch voetbal , waaroor het te slordig wordt en men vergeet te scoren.
+2/-0

5 jaar geleden
Dit Ajax heeft inmiddels voor elkaar, dat de tegenstander al 3-0 achterstaat als ze in de bus stappen op weg naar de Arena.
Dat is in het verleden wel eens anders geweest.
+3/-0

 
5 jaar geleden
En vooral al 3-0 achterstaan voordat ze de bus parkeren!
+3/-0

5 jaar geleden
Weer genoten van een gretig Ajax. Geweldig om te zien hoeveel spelvreugde de jongens hebben en daardoor ook onderling veel voor elkaar over hebben.
Alleen Dolberg blijft daar in achter. Ik heb als ik naar Dolberg kijk altijd het idee of ie sjacherijnig is, en het niet naar zijn zin heeft. Ik heb die jongen echt nog nooit zien lachen of zelfs maar zien glimlachen. Heel vreemde knaap vind ik het, en in zijn huidige vorm en 'attitude' geen aanwinst voor Ajax.
+1/-0

5 jaar geleden
Mooi om te zien dat ze bleven jagen op doelpunten en daardoor het doelsaldo volledig is ingelopen. Nog 2 wedstrijden winnen en we kunnen terugkijken op een hele sterke 1e seizoenshelft
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht